Hlavní obsah

Rozhovor zfetovaných gaunerů, nebo pravda o tunelování středočeských silničářů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Martin Herman

Hejtmanka Pecková (STAN() předává řízení KSUS Janu Lichtnegerovi (DOZIMETR)

Hejtmanka Petra Pecková (STAN) odmítá svoje zapojení do kauzy DOZIMETR. Pojďme si ale ukázat, jak se změnila organizační struktura a personální obsazení KSUS za dobu působení ředitele Lichtnegera, kterého do funkce jmenovala Rada pod jejím vedením.

Článek

A porovnejme tyto údaje s tím, co říká obviněný Nemrah obviněnému Redlovi.

Jednoho z obviněných v kauze DOZIMETR Michala Redla třeba zajímalo, jestli o věcech, o kterých mu Nemrah říkal ve spojitosti s bývalým ředitelem Krajské správy a údržby silnic (KSUS) Janem Lichtnegerem, ví hejtmančin náměstek (solární baron, majitel kyperských účtů a člověk usvědčený ze střetu zájmů) Věslav Michalik.

„Je to s ním sdílené absolutně ve všem. A krom toho je s Věškem a hejtmankou odladěná celá organizační struktura,“ referoval Nemrah podle policejních odposlechů svému šéfovi Redlovi a pokračoval.

„Nikomu se to ještě nepodařilo. Věšek je úplně nadšenej. Říká - ty vole, super. Takže v září nastupuje provozní náměstkyně, což je dvojka. Náš člověk. Pod ní nastupuje šéf všech středisek - náš člověk. To znamená, že budeme mít celou tuhle linii…“, nešetřil chválou na kroky, které se v KSUS děly za působení Lichtnegera.

Z toho ale plyne, že ředitel Lichtneger zřejmě plnil zadání obviněných v DOZIMETRU a do organizační struktury Krajské správy a údržby silnic implementoval svoje lidi. Na základě tohoto zjištění už bezpochyby lze konstatovat, že toto je s největší pravděpodobností součást „odladění“ organizační struktury KSUS, tedy struktury, která měla pomáhat s vyváděním peněz ze středočeských silnic.

A lze konstatovat i to, že jde o tutéž organizační strukturu, kterou Nemrah zmiňoval v souvislosti s hejtmankou Peckovou a jejím náměstkem Michalikem.

Ale pojďme dál. V úvodu jsem slíbil porovnání toho, co říkal obviněný Nemrah a reality, která se skutečně udála v rámci KSUS.

Vězte tedy, že je prokázáno, že do KSUS v předmětné době skutečně nastoupila nová provozně-technická náměstkyně a nový hlavní kontrolor všech středisek KSUS. Jejich jména znám, ale nebudu je uvádět.

Tedy se stalo přesně to, o čem Nemrah Redlovi sdělil, že to je připraveno. V této části svého referování tedy prokazatelně nelhal.

A je legitimní se ptát, proč a zda vůbec lhal v té další, tedy v tom, že náměstek hejtmanky Peckové Michalik byl nadšený a organizační struktura byla s ním a hejtmankou odladěna.

Když, jak víme, prokazatelně odladěna byla.

A nechávám tedy na každém, zda považuje hejtmančino vysvětlení, že se jednalo o dialog dvou zfetovaných gaunerů, za odpovídající závažnosti situace a jejímu postu ve vedení Kraje.

Dodám snad už jen to, že se hejtmanka Pecková nechala opakovaně slyšet, že KSUS nespadala do její působnosti. I o tom lze ale s úspěchem pochybovat. A to jednak díky faktu, že ředitele Lichtnegera, který je vyšetřován v rámci DOZIMETRU do funkce ustanovila Rada kraje, kterou Pecková vede, ale také třeba díky fotografii pořízené při jmenování Lichtnegera ředitelem KSUS, na které mu předává řízení KSUS.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jan Lichtneger
Michal Redl
Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje (KSÚS)

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz