Hlavní obsah
Finance

Středočeský leták na podporu současného vedení kraje stál 800 tisíc. Ředitel o ceně veřejně lhal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Kraj Petry Peckové neví, kolik zaplatil za 25 stránkový leták. Podle KÚ 813 tisíc + odměny, které ale nelze vyčíslit. Podle ředitele KÚ to bylo 60 tisíc. Ukazuje se, že ředitel, který měl s účetnictvím a odměnami problémy již dříve, veřejně lhal.

Článek

Ředitel Krajského úřadu Jan Louška, který byl v minulosti vyhozen z Ministerstva vnitra pro manažerské selhání, chybné účetnictví, pochybení v řádech statisíců a neodůvodněné odměny, se na červnovém krajském zastupitelstvu nechal slyšet, že leták, či chcete-li knížečka o několika stránkách s názvem Strategie Krajského úřadu, stála 60.000,- Kč a zaměstnanci KÚ si ji udělali sami vlastními silami.

Vše je doloženo na záznamu ze Zastupitelstva od času 1:29:54 do času 1:30:40.

Foto: Martin Herman, veřejný záznam Zastupitelstva StČ kraje

Ředitel KÚ Jan Louška veřejně lže

Jaké tedy bylo překvapení, když se na stránkách Středočeského kraje objevila informace, která prokazuje, že pan ředitel lhal. Přesněji řečeno, že zmíněný dokument stál 813 tisíc + odměny, jejichž výši ale nelze dovodit (což je také zajímavé).

A to není vše, na světlo vyšla i další ředitelova lež a to ta, že zaměstnanci KÚ si zmíněnou strategii udělali sami vlastními silami. Zcela jasně je totiž ve zmíněném textu, který zveřejnil samotný Krajský úřad, napsáno, že dokument byl zpracován pomocí externí spolupráce, a to poměrně drahé.

Foto: Martin Herman, veřejná odpověď KÚ na dotaz občana

Veřejná oficiální odpověď KÚ na dotaz občana

Vše je možno ověřit na odkazu níže.

Mimochodem na stejné odkazu najdete i další zajímavé věci, které vypovídají o tom, jak to na středočeském Krajském úřadu chodí. Namátkou mě napadá třeba výpis z platební karty pana ředitele a jeho nákupy v IKEA, pořízení luxusních jihoamerických rumů, vyúčtování služebních cest, kde nesedí data, ale ani místa pobytu, nebo údaje o tom, jak úřad platil statisíce úředníkům, kteří měsíce byli doma a v práci se vůbec neobjevili (!!!).

Foto: Martin Herman, Strategie Krajského úřadu

Příklad jedné stránky Strategie Krajského úřadu

Brožurka, kterou vydával na podporu svých kroků Středočeský kraj, přišla obyvatele na víc než 800 tisíc korun a odměny pro pět zaměstnanců, jak je uvedeno. Za to dostali 25 stránek, které obsahují úvodní slovo ředitele úřadu, výňatky zákona zkopírované z internetu, organizační strukturu úřadu, obrovské množství fotek (35) a SWOT analýzu, kterou vypracovali v rámci své pracovní náplně úředníci. A nějaký ten průvodní text.

Není tedy zcela jasné, za co byl utracený zmíněný zhruba milion korun… Prostým výpočtem ale lze dovodit, že jedna taková stránka, kterou vidíte výše, stála občany Středočeského kraje cca 40.000,- Kč.

No, nekupte to…

ZDROJE:

Záznam ze zastupitelstva:

Vyjádření KÚ ke skutečné ceně letáku Strategie Krajského úřadu (bod č.11):

https://domaci.hn.cz/c1-66165920-metnar-odvolal-sefa-zdravotnickeho-zarizeni-ministerstva-vnitra-doslo-k-zavaznym-pochybenim-tvrdi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz