Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tady máte tu ztracenou nábojnici, páni policajti! Rakušanovi hoši vraždu neskutečně odflákli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Herman

Není rozhodně vhodné vzpomínat v souvislosti s tragédií, ke které došlo na Filozofické fakultě, na komediální filmy s policejní tématikou, ale u jedné pasáže z Usnesení Policie ČR, kterým odložila případ vražd na FFUK, se tomu člověk prostě neubrání.

Článek

Řeč je o části usnesení, která poukazuje na naprostý amaterismus Policie ČR a na doslova odfláknutou práci v podání jejích příslušníků.

První případ, který doslova bouchne čtenáře zmíněného usnesení do očí, je prohledání budovy fakulty na Palachově náměstí hlídkami, které k tomu byly určeny. Ze spisu vyplývá, že na místo, kde v tu dobu ve 4. patře chystal svoje dílo zkázy vrah Kozák, dorazilo šest policistů, kteří se ale pobavili pouze s několika málo lidmi, zda Kozáka neviděli, prošli přízemí a první patro a … odjeli.

Po bitvě je každý generál, ale není třeba velké fantazie k tomu, aby si každý domyslel, že kdyby tito policisté zdolali i další schody, mohlo vše dopadnout úplně jinak.

Druhý případ doslova odfláknutého vyšetřování vraždy práce je vidět přímo na místě činu, tedy v Hostouni, kde Kozák třemi výstřely zavraždil svého otce a chystal se mu useknout hlavu, což ale z nejasných důvodů neudělal, přestože si připravil špalek i sekyru.

Foto: Martin Herman

Z policejního usnesení

Jako vystřižená z komedie Bláznivá střela s poručíkem Frankem Drabinem je totiž situace, kdy strážci zákona „precizně“ ohledají místo činu a seberou z podlahy dvě nábojnice, aby jim tu třetí donesla vrahova matka, která ji následně našla, zřejmě při úklidu, na místě činu, které tito profesionálové opustili jen se dvěma ze třech hledaných nábojnic.

Člověku se chce říci, že pokud takto důkladně postupovali policisté i dále, nelze se divit už ničemu.

Dodám snad už jen to, že přesto, že jsou ministru vnitra Rakušanovi tyto podrobnosti známy, stále trvá na tom, že zásah a vše co mu předcházelo, proběhl bez vážných policejních pochybení.

Z aktuálně dostupných pramenů lze usoudit, svoje stanovisko nezměnil ani poté, co zmíněné usnesení Policie obdržel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz