Hlavní obsah
Finance

Vánoční mejdan za 300 tisíc? Slabota. Středočeský kraj to umí roztočit za daleko víc! A na pláži!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Herman

Plakát - Vánoční setkání 2023

V minulých dnech vzbudila velkou pozornost částka, kterou jistá škola zaplatila za svůj vánoční večírek. Málokdo si ale uvědomil, že se u nás dají za vánoční večírky utratit i daleko větší a peníze. Samozřejmě státní.

Článek

A pokud se vám zdá zima pro omezenou možnost zábavy na vánoční mejdan nevhodná, udělejte to jako vedení Středočeského kraje a vánoce oslavte už v červnu - u vody a na pláži ve Žlutých lázních.

Že to stojí přes milion? Ale vždyť to platí erár…

„Blíží se nám to, blíží! Vánoce jsou sice ještě daleko, ale náš vánoční večírek ve Žlutých lázních už klepe na dveře.“

Psal v Informačním zpravodaji pro zaměstnance Středočeského kraje na jaře roku 2023 ředitel Krajského úřadu Jan Louška svým zaměstnancům s tím, že už je známý datum středočeského „vánočního“ večírku a to je úterý 22. června

Foto: Martin Herman

Zaměstnanecký zpravodaj StČ kraje

„Minulý rok se osvědčily Žluté lázně v Podolí. Tudíž letošní volba byla jasná. Letní akce si žádá čerstvý vzduch, blízkost vody, možnost procházky, bary na vzduchu a také dobrou dostupnost. V Podolí u Vltavy na vás čeká bohaté sportovně kulturně společenské odpoledne a vlastně i večer, protože celá akce bude oficiálně ukončena až ve 22:00 hodin,“ poodhalil Louška další podrobnosti s narážkou na minulý rok, kdy vedení Středočeského kraje uspořádalo letní merendu ve Žlutých lázních pro zaměstnance a pozvané hosty poprvé a upozornil i na atrakce, které Kraj za peníze středočeských daňových poplatníků nachystal.

Pokud je vám jméno pana ředitele Loušky povědomé, vězte, že je to stejný člověk, který byl odvolán z funkce šéfa Zdravotnických zařízení ministerstva vnitra poté, co tam proběhl Audit a ministr si jeho výsledky vyhodnotil jako zásadní manažerské selhání. Za odvoláním bylo podle ministra špatně vedené účetnictví zařízení nebo to, že se v něm udělovaly odměny, které nebyly věcně odůvodněné.

Ale vraťme se zpět ke středočeskému mejdanu.

Aby se vedení kraje a jeho hosté nenudili, byly jim k dispozici (za patřičný poplatek) i další atrakce – beachvolejbalové kurty, pingpongové stoly, pétanque, kroket, šlapadla, paddleboard a mnoho dalších.

Účastníci jistě během červnového vánočního večírku netrpěli ani hlady, ani žízní. V rozpočtu na to byla vyhrazena částka přesahující 600.000,- Kč.

Tomu odpovídala i částka, na kterou Středočeský kraj uzavřel smlouvu s pořadatelskou firmou, kterou, stejně jako loni, vybral bez výběrového řízení. Ta činila bezmála 900.000,- Kč.

Foto: Martin Herman / Registr smluv

Výňatek ze smlouvy

A vězte, že třeba „grilař“ inkasoval za svoji práci u grilu podle rozpočtu celé akce 1.500,- Kč za hodinu, občerstvení pro vystupující umělce spolklo zhruba 15.000,- Kč a třeba pronájem pódia stál středočeské daňové poplatníky 40.000,- Kč.

Foto: Martin Herman/Registr smluv

Výňatek ze smlouvy - Wohnout

A pokud jste si mysleli, že by za státní peníze stačila k pobavení hostů jen reprodukovaná hudba, či nějaký DJ, udělali byste chybu. Aby byla zábava přítomných dokonalá, objednalo si vedení Středočeského kraje umělce zvučných jmen – zpěvačku Dashu a skupinu Wohnout. To vše, bratru, za 300.000,- Kč.

Foto: Martin Herman/Registr smluv

Výňatek ze smlouvy - Dasha

Hodinové vystoupení Wohnoutů totiž vyšlo středočeské daňové poplatníky na 207.000,- Kč, zatímco hodinová produkce zpěvačky Dasha její skupiny vyšla „jen“ na necelých 109 tisíc.

Suma sumárum vyšel tenhle středočeský červnový vánoční mejdan na více než 1.200.000,- korun s DPH.

Tak alespoň věřme, že se tam za naše peníze dobře pobavili.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz