Hlavní obsah
Lidé a společnost

Žirinovského předpověď stará 5 let se naplňuje. Volby na Ukrajině, Irán, Izrael, třetí světová válka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ruský politik Vladimír Žirinovskij předpověděl na Ukrajině zrušení voleb i to, že po roce 2024 nebude nikoho zajímat. Z další předpovědi, která se právě naplňuje, mrazí. Už v roce 2019 totiž řekl, že Irán napadne Izrael a nastane 3. světová válka.

Článek

Měl snad ruský kontroverzní politik Vladimír Žirinovskij křišťálovou kouli, když předpovídal, že do roku 2024 vypukne na Blízkém východě konflikt, nebo že na Ukrajině se nebudou konat žádné volby a přestane svět zajímat?

„Toto proroctví, založené na hluboké znalosti geopolitických procesů a vztahů příčin a následků, jakož i všech nuancí blízkovýchodní politiky a zapojení západních hráčů do ní, se bohužel naplnilo. Stejně jako další předpovědi Žirinovského,“ jsou si jistí jeho příznivci v Rusku.

Pojďme se tedy podívat, co vlastně tehdy řekl.

„Byly to poslední volby na Ukrajině,“ byl si tehdy Žirinovskij jistý po ukrajinských volbách v roce 2019.

„V roce 2024 je nebudete mít, protože nebude žádná země jménem Ukrajina,“ řekl Vladimir Žirinovskij v pořadu „Nedělní večer s Vladimirem Solovjovem“ směrem k přítomnému ukrajinskému hostu v témže pořadu.

Je třeba říci, že v tomto bodě se Žirinovskij nepletl a na Ukrajině skutečně se v roce 2024 žádné volby nekonaly.

Šéf ruské ultrapravicové strany LDPR (Liberálně-demokratická strana Ruska) dále řekl, že je třeba vzít v úvahu situaci na Blízkém východě. Po její eskalaci podle něj všichni zapomenou na to, co se děje na Ukrajině a výsledkem vyostřené situace mezi Iránem a Izraelam může být i 3. světová válka.

„Vezměte v úvahu situaci na Blízkém východě. Tam se rozpoutají takové události, že všichni zapomenou, co je Ukrajina. Směřuje to k třetí světové válce. Írán není Vietnam nebo Severní Korea nebo Kosovo…“, naznačil ruský politik, že situaci nebude možno řešit regionální válkou, jako u zmíněných sporných destinací.

„Nejstrašnější události budou na Blízkém východě,“ tvrdil tehdy Žirinovskij.

V současné chvíli určitě nelze tvrdit, že by svět na Ukrajinu zapomínal, ale i ukrajinské vedení společně s tím, že si stěžuje na nedostatečnou pomoc západu, naznačuje, že je ochotno se s Ruskem dohodnout i za cenu toho, že mu postoupí některá svá sporná území.

Navíc není jisté, jakým směrem se bude západní pomoc ubírat a v jakém objemu bude poskytována po volbách amerického prezidenta, ať už se jím stane kdokoli.

Co ale jisté je, že se Žirinovskij nemýlil, když zmiňoval eskalaci konfliktu na Blízkém východě a zapojení Iránu. Přesně k tomu totiž v nyní došlo.

Zbývá se jen modlit a dělat vše proto, aby se v této souvislosti nenaplnila i jeho další předpověď.

Ta o vypuknutí 3. světové války…

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz