Hlavní obsah
Názory a úvahy

Velké dilema vlády: Bude chránit své občany, nebo agresivní lůzu, která neuznává stát?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: https://gencraft.com/

Prahou v uplynulých týdnech několikrát prošel průvod lůzy. Napadání justiční stráže, vyražené dveře jednacího sálu, výhrůžky soudkyni i dalším státním úředníkům. A v pražské Stromovce nedávno ti stejní vyjádřili obdiv zločinnému putinovskému režimu.

Článek

Bezpečnostní složky státu zůstávají nadále víceméně nečinné.

O zhoubném působení nepřátelské válečné propagandy víme už téměř 10 let. Od invaze Ruska na Krym. Jejich aktivita razantně přitvrdila po spuštění otevřené agrese v únoru 2022 na Ukrajině. Od té chvíle není o působení ruských kolaborantů v ČR pochyb. Ne každý, kdo projevuje své sympatie vůči Rusku je Ruskem placený.

Foto: Martin Krbský

Příspěvek redaktora Jakuba Szántó na Twitteru

Existuje mnoho přesvědčených komunistů a fašistů, lidí s pomýleným názorem, hlupáků, zmanipulovaných bláznů i lidí, kteří prostě chtějí škodit a ničit. A nemusí od nikoho dostávat peníze, činí tak ze svého fanatického přesvědčení. Státní úřady jim svou absolutní nečinností ukazují, že si mohou dělat, co chtějí. Urážky, výhrůžky a napadání na internetu zná každý. Nereagují na ně ani provozovatelé sociálních sítí. Svět se s hrubostí a vulgaritou možná smířil.

Věřím, že hlasité, agresivní a veskrze primitivní projevy, které nenesou žádný myšlenkový obsah, ale svou teatrálností jasně naznačují, že jejich účelem je jen získání pozornosti, imponují pouze nevýznamné menšině lidí.

Foto: Martin Krbský

Anketa na: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-hystericky-tyjatr-na-soudu-s-tuslem-v-praze-peterkova-nyni-v-roli-fanynky-40433923

Postoj zodpovědných politiků je přehlíživý až smířlivý. Ministr vnitra Vít Rakušan před rokem, kdy Rusko napadlo sousední Ukrajinu, přišel s návrhem na omezení webů, které jsou nástrojem ruské válečné propagandy. Přesně dle předpokladů se propaganda ozvala a sputila řízenou kampaň. Co si to kdo dovoluje, brát někomu právo lhát a pomlouvat? Škoda, že se české úřady nezabývají již existujícími paragrafy.

Foto: Martin Krbský

Komentář Zdeňka Šarapatky na FB

Iniciativy se chopili mnozí vykukové známí z minulosti a přidali se někteří další, kteří vycítili příležitost. Je nyní asi zbytečné jmenovat všechny. Jména jako Černohorský, Zítko, Petrková, Netík, Vrábel, Tušl, Čermák, Rédová nebo Rajchl jsou notoricky známá.

Kromě nich se ale do českého rybníčku bizarností vrhl i takový Daniel Vávra se svou iniciativou Společnost pro obranu svobody projevu. Pitoreskní partička influencerů s vlastními podcasty organizuje semináře ve sněmovně o tom, že jsou její názory ostrakizovány a pak banuje kritické uživatele na svých internetových profilech.

Foto: Martin Krbský

Ministr Pavel Blažek komentuje násilí na Twitteru

Ministr vnitra neví, co s tím dělat, a ministr spravedlnosti Pavel Blažejk si nad tím myje ruce. Hlučná agresivní terorizující menšina mu z nějakého důvodu nevadí. Justiční stráž se nechá napadat, protože pan ministr v tom vidí, že jsme málo soucitní. Jenže schopnost komunikovat tito lidé nikdy neměli a ani nechtějí. Jsou naprosto hluší k faktům, informacím i argumentům.

Část z nich se začíná vybavovat alternativními doklady neexistujícího státu, který si vysnili.

Jak dlouho budou zodpovědní lidé sledovat toto nebezpečné divadlo?

Jak daleko nechají útoky zajít?

Bude stát toto chování tolerovat tak dlouho, než dojde k tragickým událostem?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz