Hlavní obsah

Olizujete žáby? Feťáci to prý milují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Koláž z Pixabay

Ve facebookové skupině Teraristika CZ/SK se před časem rozproudila živá diskuze o tom, jestli může líbání obojživelníků – konkrétně žab, způsobovat rozkoš.

Článek

Podle člena skupiny, Jana Bezděka, vylučuje spousta žab (a nejenom žab) toxiny, které mohou způsobovat psychotropní stavy.

Filip Valášek připomenul, že se lemuři na Madagaskaru „sjíždějí“ olizováním mnohonožek. Nedoporučil ale tento pokus opakovat, protože některé vylučují také kyanid.

Jan Poláček přidal odkaz na konkrétní článek Evy Turnové na webu Reportermagazin.cz s názvem Silnější než LSD. Jaké to je, když si „dáte žábu“?

Drsný příklad ze života

Aktuální info o styku s obojživelníkem (březen 2024) přidal zaměstnanec jisté firmy z Otrokovic:

“ Jo, stalo se, že se k nám do firmy odněkud zatoulala žába. Bylo to překvapivé a tak ji kolega hned vzal do ruky a šel ukázat šéfovi. Jestli se s ní nějak mazlil, netuším, ale po návratu si neumyl ruce, najedl se, po jídle zkolaboval a musela ho odvést rychlá," prozradil očitý svědek události.

Odbočka do říše pohádek

V pohádce Žabka carevna si slizkou samičku malého obojživelníka oblíbil mladý aristokrat. Vzal si ji dokonce za ženu a neprohloupil: jeho žába se proměnila v krásnou, šikovnou a moudrou dívku :-)

Foto: Ivan Bilibin - Žabka carevna, volná ilustrace, Wikipedie

Ivan Bilibin - Žabka carevna, volná ilustace, Wikipedie

Články o líbání žab

Foto: Pixabay

Zkoušeli jste někdy líbat nebo olizovat žáby? :-)

Martin Lavay

Další články autora:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz