Hlavní obsah
Lidé a společnost

Časosběrný dokuseriál mapuje první rok Evy Pavlové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Český rozhlas

(Foto se svolením Zuzana Bönisch, Daniel Michalík, Český rozhlas, poskytnuto autory dokumenty a Českým rozhlasem.)

Tvůrci premiérového třídilného dokumentu měli možnost strávit během posledního roku v blízkosti manželky prezidenta Eva Pavlové, která otevřeně promluvila o svých pocitech. Politika zaznívá okrajově.

Článek

V úvodním dílu Eva Pavlová říká: „Ve svém životě jsem nestála o pozornost médií, nechtěla jsem nikdy být celebritou. Během volební kampaně mého manžela mě ale oslovila má mnohaletá přítelkyně Magdaléna Šorelová, abych jí dovolila doprovázet mě s rozhlasovým mikrofonem.“ Dokumentaristka Šorelová se dostala do zákulisí oficiálních akcí, mnohokrát se sešly v soukromí a povídaly si o tom, co Eva Pavlová prožívá.

Časosběrné dokumenty jsou stále ojedinělé

Eva Pavlová o sobě nerada mluví jako o první dámě, ale jednoduše jako o manželce prezidenta. Základním motivem pro seriál byla volba Petra Pavla do prezidentské funkce. Tvůrce zajímalo především, jak se změnil život ženy, která se ocitla ve veřejném světle, aniž by po tom sama toužila. Časosběrný dokument zařadil do vysílání Český rozhlas Dvojka.

Tři půlhodinové díly jsou ojedinělým časosběrným projektem. Eva Pavlová mluví velmi otevřeně o věcech, které v běžných rozhovorech nezazní. Dokumentární sérii o proměnách v životě manželky hlavy státu uvádí ČRo Dvojka vždy v úterý od 18:04 hodin. Společenské fenomény a skutečné příběhy mapuje Český rozhlas pravidelně, k dispozici jsou též v archivu přes aplikaci mujrozhlas.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám