Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proboha, zase ten Kalousek !

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy / Michal Turek

Úsměv na sličné tváři. Jak dlouho ještě?…

Je úžasné jakou nenávist dokáže v lidech vyvolat Miroslav Kalousek.

Článek

Jako již „délesloužící“ důchodce si ještě docela dost pamatuji. Takže jsem kdysi docela uvítal vznik TOP09, po zkušenosti s Klausovou a Zemanovou „Oposmlouvou“. Tehdy to vypadalo na čerstvý vítr v politice dvou rádoby soupeřů, které spojoval patrně jen obdiv k neomylnosti a neodolatelnosti sebe samých. Na rozdíl od uvedených narcisů oba tehdejší lídři TOPky dokázali na rovinu definovat směr, který svojí politikou hodlají razit, což měl být jasný příklon k západní Evropě, potažmo EU, včetně přijetí eura. Bohužel, jak víme, nezadařilo se.

Opět se potvrdila krátká lidská paměť, když po vzniku celosvětové finanční krize v r. 2008 chudák „Mirda“ musel tahat Českou ekonomiku ze srabu a udržet zadlužení země v rozumných hranicích, přestože jí tvrdé restrikce rozhodně nepomohly. Ale výsledkem nebyla žádná dluhová spirála, ale jakýsi metál pro nejlepšího ministra financí Evropy té doby. Tedy nic, co předvedla v covidové éře, což byl podstatně menší průšvih, „Svatá trojice“ (rozuměj Bureš, Dlužena a Dvojministr). Byl to právě onen nenáviděný „Mirda“, který těmto populistickým hvězdám připravil půdu k tomu, aby rozhazovali státní peníze, coby volební dárečky svým adorantům a bezostyšně tím „zasekávali sekery do futer“ v době ekonomického růstu. Důsledky jejich bohulibé činnosti budeme všichni pociťovat ještě dlouho a málo toho změní „Fialová přizdikálící vláda“, která ve své snaze udržet sociální smír, potažmo pětikoalici, včetně svobody slova, nemá příliš možností na výběr…

Už v době, kdy se Bureš stal ministrem financí, Kalousek dost nahlas varoval před jeho obludným střetem zájmů. Patrně to dost nahlas nebylo, protože Agrofertizace našeho potravinářského průmyslu a státu, vesele pokračovala. Korunu tomu nasadilo i schválení Služebního zákona ještě Burešovou vládou, takže Fialou slibovaná „Deagrofertizace státní správy“ se jaksi dodnes nepovedla, neboť to asi není tak jednoduché. Důsledky toho všeho jsme pocítili všichni v podobě inflace a růstu cen potravin. Jediný, kdo určitě spokojen byl a je, je majitel Agrofertu, jemuž inflace podstatně vylepšila účetní bilanci… Ale, jak jsme často slyšeli: „Za všechno může Kalousek“, který: „Zabil lidi cez padáky“ a co na tom, že se mu Bureš musel soudně omluvit, že…

Když si takhle občas zajdu, coby „chudý penzista“, do své oblíbené hospůdky zahrát kulábr a slyším názory různých spolustolovníků, jaký že je to Kalousek zmetek, sv..ě a jánevímcoještě, ptávám se těchto lidí proč si to o něm myslí? Slyším neustále omílané: „Za všechno může Kalousek, rozkrádal ministerstvo obrany, zabil lidi přes padáky, postavil si barák za státní peníze, může za naši chudobu“ a podobně. Na můj dotaz, jak to můžou dokázat, nedokáží odpovědět. Když namítnu, že nikdy nebyl trestně stíhán, na rozdíl od Bureše, a že za svoji neschopnost si člověk většinou může sám, většinou očekávám silný argument - pěstí mezi oči… Naštěstí k tomu nikdy nedošlo, ale asi se to někdy stane. Ostatně takový argument přesně sedí Burešovým adorantům, kteří oplývají IQ nižším než 90.

Paní Pekarová - Adamová prohlásila, že kdyby se Kalousek pokusil vytvořit další politickou stranu, byla by to chyba. Myslím si totéž, pokud by se to stalo před nadcházejícími parlamentními volbami. Ale také si myslím, že její úsměv, prezentovaný její fotografií v úvodu článku, nebude výhledově tak zářivý. Pan Kalousek určitě nebude tak pošetilý, aby ještě více v současnosti drobil křehkou koalici proti Burešovi, kterého si mnozí mí vrstevníci dovolují považovat nejen za bezpečnostní riziko pro tuto zemi, ale za přímé ohrožení svobody a demokracie, kterou on sám nazývá Novou totalitou.

Možná by nebylo od věci, aby se někdy našel někdo, nebo způsob, jak rozbít praktický potravinářský monopol prezentovaný Agrofertem a nastolit zase zdravou konkurenci na trhu. Kéž by za to mohl Kalousek. A taky bych ho moc rád viděl ve funkci premiéra této země. Umí totiž dát pár facek zmetkům, kterým poněkud chybí rodinná výchova, potažmo slušnost…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám