Hlavní obsah
Lidé a společnost

Orientační běžci vydali výuková videa pro začátečníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vojtěch Illner

Znáte orientační běh? Chtěli byste ho zkusit, ale tak trochu nevíte, jak na to? Orientační běžci se otevírají světu a vydali příručku pro nováčky i sérii videí, které pomohou při začátcích s orienťákem.

Článek

Orientační běh je moderní sport, který nabízí dobrodružství v přírodě na čerstvém vzduchu a zapojení pro tělo i mysl. Úkolem je najít kontroly podle mapy v co nejrychlejším čase, ale na své si přijdou i ti pomalejší – kdo nechce běhat, vždy může správnou orientací nahnat vteřinky na soupeře. Orienťák je zkrátka sport pro každého, na závodech můžeme vidět celé rodiny, které se závodů účastní (samozřejmě každý ve své výkonnostní kategorii), od malých dětí, přes rodiče až po babičky a dědečky. Zkrátka zdravý rodinný sport.

Jak na první orienťák? To je název nově vydané příručky která je určena pro nováčky, kteří se chystají na svůj první závod. Najdou v ní popis, jak se přihlásit na závody, jak funguje start, jak si vybrat správnou kategorii a nechybí originální orienťácký slovník. Součástí příručky jsou také výuková videa, která krok za krokem představí, jak to na orienťáckých závodech funguje.

Možností, jak začít s orienťákem je hned několik. Na webu zacitorientak.cz lze najít nejbližší závody v okolí nebo kontakty na kluby orientačních běžců, které nabízí možnosti tréninků pro dospělé nebo kroužků pro děti a mládež. Na webu jsou také zobrazeny Areály pevných kontrol napříč Českem, kde jsou orienťácké kontroly po celý rok a můžete vyrazit sami, s rodinou nebo s přáteli do lesa za dobrodružstvím. Zkusíte taky orienťák?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám