Hlavní obsah
Aktuální dění

Kam vyrazit za vánoční atmosférou? Tipy na vánoční trhy u sousedů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Stephen Doyne, Unsplash

Na sociálních sítích všichni přidávají krásné vánoční fotografie ze svých měst, která jsou bohatě vyzdobena, a v tom vašem se nic neděje? Nezoufejte a vyražte za hranice k našim sousedům.

Článek

Z Ostravy do Polska

Svařák vás zahřívá přes rukavice, v pozadí se zpívají koledy, covidová opatření dávno zapomenuta. Pokud se chcete podívat, jak vypadají trhy u našich sousedů, vyražte do Polska!

Cieszyn

Těšín, nesprávně známý také jako ​​Polský těšín je slezským příhraničím městem. Český těšín od Těšína na polské straně rozděluje řeka Olše, od které jsou trhy jen pár minut pěšky. Z Ostravy se bez přestupu dostanete vlakem na nádraží do Českého těšína, cesta pěšky na náměstí Vám zabere zhruba 20 minut vycházkovým tempem. Na rynku naleznete bohatý kulturní program, živá vystoupení a skvělou atmosféru. Centrum Těšína je velmi malebné a určitě stojí za návštěvu. Většinou můžete u trhovců platit i českými korunami.

Krakow

Královské město s bohatou historií a krásným hradem Wawel.

Spojení z Ostravy je velmi přívětivé, mezinárodním vlakem se pohodlně a bez přestupu dostanete přímo na hlavní nádraží do Krakowa (Kraków Główny). Na hlavní rynek se hezkou procházkou přesunete během několika desítek minut. Atmosféra místa je skvělá, musíte však počítat s větším počtem turistů, a to hlavně o víkendu. Na náměstí naleznete kromě úžasné atmosféry a bohaté výzdoby také tradiční jídla a výrobky. Ručně vyráběné předměty od místních umělců naleznete v dřevěných stáncích. Adventní městečko v Krakově je skvělým výletem, vlakové spojení z Ostravy vám kromě pohodlí také zajistí, že všichni dospělí účastníci výpravy si budou moci dopřát pravý adventní grzaniec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám