Hlavní obsah
Psychologie

Psychedelická léčba pro Česko a jak se spolehlivě zbavit depresí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

V psychedelii aneb v omámení smyslů Češi žijí normálně. Proč k tomu ještě přidávat?

Článek

Sice se Češi vrhli na psychedelické drogy, které jsou již na Západě známy přinejmenším od šedesátých let a snaží se z nich udělat novou hitovku po konopí a kratomu, ale já se domnívám, že tyto jejich směry byznysu a duchovní cesty jsou značně liché a vyzní naprázdno.

Přirozená psychedelika a jejich užití v praxi

Proč platit za drogy, které si Češi vyrábějí v hlavě už hooodně dlouhou dobu sami v sobě? Přirozené drogy, které vytváří lidské tělo samo a kterými se dostávají do stavů, kdy se cítí jako na psychonauti na obláčku už jen tím, co si sami o sobě vybájí, čím se zabývají a čemu věnují své zanícení? Co na tom, že z toho pak mají deprese z přetížení svého příliš napínaného mozečku? Hlavně, že se necítí obyčejně a bezvýznamně, ale jako letadla, nejlépe jako nějaký vládní speciál, proč ne rovnou jako Air Force One, a o to jde. Co tím myslím? Už jste někdy byli v Praze? Tam je to plné vládních speciálů a ty hangáry všude kolem v pražských kavárnách a univerzitních doupatech, z toho se člověku úplně zatočí hlava. Vidíte, nepotřebuji nic fetovat, já totiž fantazii na přirozenou psychedelii mám a zůstávám u toho ledově chladná, jen vám v alegorických obrazech popisuji vaši krutou a bezobsažnou realitu.

Léčba psychedeliky problém nevyřeší, jen posune. A z čeho ten problém pramení? Řada lidí tady žije mimo realitu tak nějak přirozeně, akorát se svou přirozenou hamtavostí neví, kdy skončit. Připomínají psychedelického otesánka, který sní, na co přijde, každou myšlenku, koncept, člověka či člověčici. Jen si to všechno nacpat do pusy a pak si gecnout do brlohu a trávit a trávit. Až se třeba úplně otrávit, nebo v horším případě otrávit své okolí.

Psychedelická Praha

Češi jsou z evropských národů nejvíc posedlí psychedelickými drogami a jejich tripy do Jižní Ameriky mají často kromě májských pyramid za svůj hlavní cíl se prachsprostě ještě víc zfetovat. Ale to není potřeba, milí spoluobčané. Šetřete si penízky, budete je potřebovat, třeba jenom na takovou jednoduchou věc, jako je chleba a mléko v supermarketu. Stačí, když se dostavíte někam do pražské kavárny či pražské univerzitní debatérny a tam se můžete nafetovat, jak hrdlo ráčí. Psychedelických myšlenek, konceptů a haluzí. Chvilku se budete cítit jako mistři světa, a potom jako jedna mizerná vysosaná škatule od koly, zjistíte, že vám z nich točí hlava, a vedlejší účinky jsou klasické: hledáte někoho zvenčí, na kterého byste svou nepohodu hodili.

Ne, nepopisuji své zážitky, já se Praze od jisté doby vyhýbám jako čert kříži, protože je neuvěřitelně toxická, a divím se, že nemají depresi všichni Pražáci a Pražačky do jednoho. Možná, že mají, ale snaží se to ještě skrývat. Popisuji zde zjištění na základě pečlivých kazuistik.

Pražačky, které jsou naplněny psychedelií z ČR asi nejvíce, vzhledem k tomu, že do Prahy nejen tečou velké prachy, ale také velké problémy a trable z celého světa, to v zásadě mají koncepčně vyřešeno tak, že si vždy najdou svou oběť, na kterou to svinstvo mohou hodit. Hledáním oběti stráví poměrně značné množství svého času. Slídí na internetu, v kavárnách, v officech, prostě všude. Až ji najdou, tak z ní pak udělají narcistu, tyrana nebo blázna a ony jsou pak čisté jako lilie a jejich špinavecké duševní pochody pak působí jako čerstvě napadaný bílý sníh. Nikdo neřeší, že pod ním už je jen něco, co připomíná psí exkrementy. Ony totiž do své hlavy vstřebají bez filtrování a přemýšlení úplně všechno od kdejakého kolemjdoucího, který se kolem nich byť jen mihne, a v nekontrolovaných mixech to metají kolem sebe.

Rády si hrají na kamarádky a terapeutky. Dávejte si na takové popelnice napěchovaných nesmyslů dobrý pozor, nebo skončíte na skládce plné psychických poruch a ujetých mentálních obsahů. Pokud zrovna není nějaký použitelný tajtrlík v jejich okolí, snaží se zbavit vedlejších účinků své mentální psychedelie psychologizováním. Začnou sami před sebou předstírat, jak mají těžký život naplněný samými traumaty. Jak jejich minulý partner byl určitě násilník, úchyl a podobně, i když se v jeho chování projevovaly rysy pouze klasické bezohlednosti a trapnosti, což bohužel nejsou dosud projevy, které by moderní věda považovala za úchylné, a trvají na tom, že vy jste na tom bezpochyby také tak, ve chvíli, kdy jim odepřete další dávku psychedelické drogy a ony jsou nuceny se probudit do vlastní zubožené duševní reality.

Substituty psychedelické léčby a terapie

Jak nahradit psychedelickou léčbu něčím jiným? Káva z cibetek to zřejmě nebude, ale i káva má své příjemné účinky, které lidi dokáže nakopnout a inspirovat. Když jste na tom se svým duševním světem poměrně průměrně, ale za každou cenu trváte na tom, že budete vládním speciálem, takové stimulanty vám prostě nestačí. Jedinou alternativou jsou pak pro vás drogy a pokud se nechcete poškodit sami fyzicky a duševně víc než už jste, pak vám jen zbývá se na někoho se zavěsit, a nechat se jím vláčet na jeho úkor. Ve společnosti, v práci nebo v rodině. Když se ale na někoho zavěsíte, samozřejmě na někoho, kdo má více energie než vy, tak samozřejmě přijde zklamání, takzvané vedlejší účinky. Když jste vláčeni kdovíjakým prostředím, jste pak celí plní oděrek a tak nějak opotřebovaní. Můžete se dostat do pokušení si zase začít stěžovat. To ale raději nedělejte, mohlo by se stát, že se pak ani nebudete mít na koho zavěsit. Nikdo vás už vláčet prostě nebude chtít, protože za pošramocenou pověst mu to nestojí. Poučení, které z toho vyplývá je to, že když se chcete nechat vláčet, aspoň v případě, že utržíte nějaký úraz, když do něčeho narazíte, taktně o tom pomlčte.

Terapie dobrem a vlastní realitou

Jaké jsou další věci, které vám mohou nahradit psychedelickou léčbu? Tak třeba konat dobro. Ale pamatujete, není nic horšího, než hlupák, který koná dobro. To se pak ve světě vrší různé blbosti, vychytávky a řešení, které jsou lidem užitečné akorát jako mrtvému zimník. Raději konejte to, co se k vám hodí. Tak třeba místo učitelky na VŠ se k vám nejspíš hodí být paní u pokladny v supermarketu. Tam využijete svou schopnost soustředení, ale nebude vás obtěžovat myšlení, na které nejspíš vůbec nemáte, a jen jste tím donedávna zatěžovala své studenty, a možná některé z nich vyprovokovala k něčemu velmi nepěknému.

Místo budování kariéry seďte doma a vařte. Třeba manžel přestane mít deprese a blbé poznámky na vaší adresu ustanou. Necpěte se do politiky, když ničemu nerozumíte. Takových mužů a žen v politice máme už dost a nějakou dobu potrvá, než odtud narušení vysmahnou a odstraní se následky jejich psychedelických rozhodnutí. A nepleťte si realitu a psychedelii. Jsou lidé, kteří tyto dvě věci umí zkombinovat i bez drog, ale pokud na to nemáte, nepokoušejte se hazardovat se svým zdravím a zdravím svých spoluobčanů tím, že se na tuto mentální pozici budete sápat

Nedělejte úředníka nebo úřednici, pokud tam od rána do večera nemáte co na práci, protože nechápete její podstatu a neumíte samostatně řešit problémy. Dělejte místo toho třeba uklízečku nebo údržbáře nebo pečovatelku o hospodářské zvířectvo, tam je zadání poměrně jasné. Prostě pokud vám unikají souvislosti, jak ty společenské tak karmické, vyvarujte se nějaké zodpovědné pozici ve společnosti, do kterých se dnes nekontrolovaně valí davy nemyslících psychoušů a psychoušek a pak to vypadá jako v postapokalyptickém hororu, kde se zdá, že vládne světu zlá špagetová příšera a manipulativní ilumináti, kteří chtějí zničit svět a všechny jeho krásné obyčejné lidičky. Není divu, že máte, když přijdete domů z práce, bolehlav, a už už se poohlížíte po nějaké té náhradě meskalinu či po letence do Jižní Ameriky.

Na českou psychedelii je totiž jednoduchá terapie: nežijte si nad poměry. Jak nad těmi hmotnými tak nad těmi duševními či duchovními. A hlavně nad poměry svými.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz