Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Sex není pro každého, nebo ano?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

Sex je takové vděčné téma, o kterém se jednu dobu psalo od rána do večera.

Článek

Noviny se nás snažily přesvědčit, že není nic lepšího než pravidelný kreativní sex v mnoha polohách a osvěžujících kombinacích, které si páry vymýšlejí pro zábavu týden co týden nebo alespoň měsíc co měsíc. Ale je tomu skutečně tak?

Za svůj život jsem mluvila o jejich sexuálním životě s velkým množstvím svých kamarádek a známých. Byly to především ženy zhruba do 35 let, tak do dvou tří let věku jejich prvního dítěte. Pak jsem s touto činností ustala a přestala se s nimi o tom bavit, protože už se to nedalo poslouchat. Relativně nevyzrálé a neukotvené pokusy o seznamování a sexuální život vystřídala mateřská frustrace, a to byl konec. Na to už jsem neměla. Dnes nevím, jak na tom dál v tomto směru jsou a ani mne to nezajímá. O sexu už se s lidmi nebavím, protože vím o jejich sexuálním životě vše, co mne kdy zajímalo, a ještě mnohem víc.

A o část z toho se nyní s vámi podělím, abyste se taky mohli porovnat, jak na tom jste. V první řadě bych ráda řekla, že jsem zjistila, že Češi jsou na tom se svým sexuálním životem prachmizerně. Ani nejde o to, jak často a s kým mají a jaký sex. Spíš jde o to, jak na sexuální energii reagují. Troufám si tvrdit, že na ní reagovat povětšinou neumí a mám takový dojem, že nejedna z mých kamarádek by dnes ani vdaná nebyla, kdybych jí nedala pečlivé instrukce, jak se má při namlouvání svého manžela chovat. Dnes už bych takovou službu nikomu nedělala, je totiž dost nevděčná a říkám si, že nebýt mého příliš altruistického zásahu, měli bychom možná na světě o pár dětí míň a tím lépe.

Ale už si nebudu dále sypat popel na hlavu, vy si z toho vezměte to, že radit druhým je někdy na pytel, stejně jako jsem si to uvědomila já. Muži mají sexuální energii v Česku kupodivu docela v pořádku, ale co nemají v pořádku je jejich vztah k majetku a penězům. Jsou takřka posedlí tím, něco si užít a pokud možno zajistit, aby je to vůbec nic nestálo. To je vzrušuje asi nejvíc. Představa, že si užijí zadarmo a nebo, pozor, na firemní útraty. To je asi největší sexuální úchylka českých mužů, upisovat si náklady na různé eskapády z daní nebo na ně používat zaměstnanecké výhody. Připadá vám to jako blbost? Můžu vás ubezpečit, že nejeden čtenář středního a staršího věku se teď upřímně chechtá. Češi jsou škrti až hrůza. A jak to, že jsou takové ty zlatokopky, ženy, které z nich vytáhnou majlant? Tak to jsou vyděračky, dámy a pánové, buď citové anebo natvrdo vyděračky vyděračkové.

Pak jsou muži, stejně jako ženy, a těch je většina, kteří si z praktických důvodů udržují svoje sexuální zkušenosti na minimu, a tak jim to vyhovuje a těží tu výhodu, že to je pro ně poměrně finančně nerizikové. Sice moc nezískají, ale ani neztratí a jak jsem vám právě předestřela, výdělečný byznys zrovna oblast vytváření vztahů přes postel v Česku není. Moc tím nezískáte. Ani muži, ani ženy. A to ani tehdy, když by to v některých případech bylo více než záhodno a oboustranně ba i vícestranně výhodné a přineslo by to do života o něco více dynamiky. Ne. V Česku je prý obrovská korupce a klientelismus, ale to se týká spíše tetiček a dětí než milenců a milenek. Sex a sexuální vztahy jsou v Česku vnímány spíš jako přítěž a problém než jako příležitost.

Existují jisté skupiny žen, které by si užívaly rády, a mají na to i prostor a jsou třeba i svobodné, ale vůbec to neumí. Nevědí, jak s chlapem jednat, a většinou skončí na tom, že je z nich otrávený a raději si z nich udělá kamarádku, než se s takovým dřevem piplat. Ono to není jen o hezkém prádýlku. Ono je to taky o tom, vědět, která bije, odkud kam teče, jaká energie, kde je jádro pudla a jak zrovna vypadá realita a v tom jsou zrovna Češky příšerně pozadu a ve své fantaskní říši jsou sice éterické princezny a rády se cítí jako vílí bohyně, v realitě jsou ale jako hrom do police. Dokonce větší než obecně muži. Někdy je mi dokonce českých mužů až líto, i když to nerada říkám. Takový materiál, se kterým tady v Česku přichází do styku, vede obyčejně především k tomu, že pokud nejsou zrovna agresivní egoisté, nebo si nedají dobrý pozor, skončí jako oškubaní krocani s holou řití a frustracemi na zádech.

České ženy si totiž pletou sex a přísun peněz. Mají to nějak v hlavě pomotané a když je začne muž dráždit sexuálně, obvykle se jim vybaví věci jako dovolená, byt, perspektiva a rodinné zázemí, případně společenská úroveň a luxus. Nebo ještě v mnoha dalších případech nějaká úplná kravina. Pak jsou jiné ženy, které z této reality v Česku těží, a to jsou pak účastnice porno a jiného sexuálního byznysu, případně obecní š.kny, které svého koníčka využívají pro barterový byznys s místními řemeslníky, případně jejich městská varianta, která má ošéfované chlápky z různých odvětví pro ni užitečného byznysu. Nakonec ale ani to není žádná velká zábava, protože pokud se z toho stane, byť funkční, ale barter, sexuální energie se zase přelije do materiální spotřeby a z takových původně dračic nakonec zbydou spíš krabice plné společenských výhod a materiálních bonusů.

Co z toho vyplývá? Že sex není pro každého, a pokud vnímáte, že se nezařazujete do žádné z výše uvedených kategorií a cítíte se v tomto směru v životě dobře, můžete být jedině rádi. Sexuálních frustrací, které takového fungování společnosti podprahově generuje, lítá všude mezi lidmi obrovské množství a zdá se mi, že Češi hrají takovou hru na babu typu tady to máš a chytej si někoho dalšího, na koho to hodíš, myšleno tu frustraci.

Pohádky o tom, jak jsou Češi sexuálně uvolnění a hraví jsou opravdu jen pohádky. Sexuálně jsou Češi spíš dost zabrždění, to už je daleko víc vzrušuje zápis do katastru nemovitostí nebo otevřená naditá peněženka. Je to ale také jeden z důvodů, proč se jim nedaří rozjet ekonomiku, protože neumějí sdílet, a dokonce ani sexuální energie, které jsou jedny z nejintenzivnějších. Závidí si dokonce i to, nejen nos mezi očima, a pak na sebe zaraženě hledí a nevědí, co na to říct. Třeba jako pan Jurečka. Ten taky neví, kde ho má, myslím ten důkaz o tom, že o ničem nevěděl. Já bych mu to věřila, podle mě ten pán nevěděl a neví nic, ale vůbec nic. Ale to už jsme se od tématu odchýlili, a to je znamení, že je čas s ním skoncovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz