Hlavní obsah
Rodina a děti

Deset minut práce denně s dětmi a zázraky se dějí!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj elements.envato.com

My u nás v poradně tedy víme, že za zázraky stojíte hlavně vy - rodiče.

Článek

Přepis korespondence od jedné naší pracovité maminky. Gratulujeme k pokrokům! (jméno dítěte bylo změněno)

Dobrý den,

Mám 4,5 letého syna. Má diagnostikováno ADHD a vývojovou dysfázii. Velmi těžce se s ním spolupracuje (skoro nemluví, u ničeho nevydrží), a tak se snažím nalézt nějakou formu učení (rozvoj řeči a soustředění), která by ho bavila. Myslíte si, že nějaký z Vašich programů by nám mohl pomoci?

Dobrý večer,

povedlo se! Dnes pět minut seděl se mnou u knížky a ukázal všechno, co jsem chtěla. Odejít chtěl jen jednou. A uklidil sám všechny hračky. Bez boje … asi dobrej den.

Posílám pár fotek toho, co Jakub udělal. Je to teda velký boj, ale sluníčko po třech týdnech konečně namaloval. S modelínou se kamarádí radši.

Hezký večer,

posílám video, jak s Kubíkem cvičím. Když měl šátek a víc zvířátek, tak švindloval a hrál si s nimi. U dvou si není jistý, tak mu dávám na výběr. Ale myslím, že za pár dní zvládne všechny sám.

Zatím děláme celou dobu stejná zvířátka. Ten začátek byl těžký. Ale dělá to moc rád, tak od příštího týdne zkusím i něco jiného.

Dobrý den,

měla jste pravdu, zvládá cvičení už úplně sám, dnes potřeboval poradit jen žirafu. A už používá obě ruce. A hraní kolem se nám také podařilo vcelku odstranit.

„Popelka“ nám jde a posílám také obrázky. Táta, ségra, kluk. Dnes namaloval i krk a minule pindíka. A předvedl kreslení i na pětileté prohlídce. Chce malovat sám a dlouho u toho vydrží. Hlavně zvířátka. A vyslovuje a mluví čím dál líp. Babička mu začíná rozumět!

Dobrý den,

musím se pochlubit. Kuba říká celé věty! „Mami, prosím, dej mi … vodu, sušenku,“ apod. A říká to tak čistě, že mu rozumí každý! Neuvěřitelný pokrok za těch pár měsíců.

První čáry se správným úchopem. Dnes jsme zkusili básničku a šlo to.

Dobrý den,

tak Kubíka dnes ze stacionáře vyhodili. Je prý nepoddajný a narušuje společné aktivity. Mám pocit, že to v kolektivu s dětmi nezvládne.

Díky za rady, začínáme podporovat samostatnost, vyklízení myčky ho hrozně baví.

Konečně máme školku!!!!

Včera mi „četl“ Červenou Karkulku

Tak se musím pochlubit. Dnes jsem vyzvedávala ze školy i dvě dceřiny kamarádky. Po cestě do školy jsem se s Kubíkem bavila, že holky nemají rády, když na ně dělá zvířata (pořád křičí jako dinosaurus a děti to nechápou) a světe, div se…nedělá je! A hraje si s nimi normálně.

Dobrý den,

musím Vám poslat několik fotek ze školky. Kubík spolupracuje s dětmi a přestal na ně dělat dinosaura. Kluci ho berou mezi sebe a říkají, že ho mají rádi.

Dobrý den,

ve škole Kubíka moc chválí, ale prý se hůře soustředí a dá mu psaní více práce. Můžeme zase začít cvičit?

Dobrý den,

byla jsem na konzultaci s paní učitelkou a opět neuvěřitelný pokrok. Učení ho baví, nevzdává se a je k dětem opět empatičtější a i v družině je v pohodě. Cvičení “opičky “ je opravdu zázrak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz