Hlavní obsah
Jídlo a pití

Martini: Klasický koktejl s elegancí a stylem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michael Jedzok/foodiesfeed

Objevte klasický koktejl Martini, který je známý svou elegancí a stylem. Ponořte se do světa této ikonické směsi ginu a vermutu, která je synonymem pro sofistikovanost a vkus.

Článek

Martini je jeden z nejznámějších a nejvíce ikonických koktejlů na světě. Jeho jednoduchost a elegance ho činí oblíbeným výběrem pro mnoho lidí. Ačkoli existuje mnoho variant martini, základní recept zůstává stejný. Zde je klasický recept na martini.

Ingredience:

  • 60 ml ginu
  • 10 ml suchého vermutu
  • Led
  • Oliva nebo citronová kůra na ozdobu

Postup:

  1. Příprava sklenice: Začněte tím, že sklenici na martini vychladíte. To můžete udělat buď tím, že ji naplníte ledem a necháte ji několik minut stát, nebo ji dáte na několik minut do mrazáku.
  2. Mixování koktejlu: Do mixovací sklenice vložte několik kousků ledu. Přidejte gin a vermut.
  3. Promíchání: Pomocí dlouhé lžíce promíchejte ingredience po dobu asi 30 sekund. Cílem je chladit a mírně naředit alkohol, aniž byste ho příliš rozmíchali.
  4. Servírování: Vyprázdněte sklenici na martini a přeceďte do ní koktejl.
  5. Dekorace: Na ozdobu přidejte olivu nebo citronovou kůru. Pokud používáte citronovou kůru, můžete ji nejprve mírně stlačit nad sklenicí, aby se uvolnily éterické oleje.

A to je vše! Nyní máte klasický martini. Tento koktejl je nejlépe podávat okamžitě, zatímco je ještě chladný. Ať už si ho vychutnáváte na večírku nebo jen relaxujete doma, martini je vždy skvělou volbou.

Pamatujte, že jako u všech koktejlů, i u martini platí, že kvalita ingrediencí je klíčová. Používejte kvalitní gin a vermut a uvidíte, jaký rozdíl to udělá.

Na zdraví!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz