Hlavní obsah

Vytvořte si sami lahodné psí granule domácí výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michael Jedzok

Doba se mění a s ní i náš pohled na výživu našich nejlepších čtyřnohých přátel. Dnes už není dostatek jenom „dobrého“ pro naše psy. Chtějí a zaslouží si nejlepší.

Článek

Doba se mění a s ní i náš pohled na výživu našich nejlepších čtyřnohých přátel. Dnes už není dostatek jenom „dobrého“ pro naše psy. Chtějí a zaslouží si nejlepší. Proto vás tento článek zve na kulinářskou dobrodružnou cestu, jak si vyrobit vlastní psí granule - zdravé, chutné a plné lásky.

1. Inspirace Z Nekonečných Možností:

Výroba granulí pro vašeho psa je jako malování na prázdném plátně. Inspirujte se, co váš pes miluje a co je pro něj zdravé. Čerpejte z různých zdrojů - můžete kombinovat maso (kuřecí, hovězí, ryba), obiloviny (rýže, oves, pohanka) a zeleninu (mrkev, hrášek, sladký brambor). Fantazii se meze nekladou!

2. Skvělé Suroviny:

Suroviny hrají prim. Sáhněte po kvalitních, které byste sami snědli. Výjimečné maso bez konzervantů je základním stavebním prvkem. Zelenina a obiloviny dodají granulím potřebné živiny. Omezte soli a koření, protože psi nejsou tak odolní jako lidé.

3. Krok za Kročkem K Výrobě:

Postupujte systematicky. Začněte vařením masa a případně obilovin, které pak důkladně promícháte. Přidejte zeleninu pro extra výživu. Tvarujte malé granule nebo zvolte tvary, které budou pro vašeho psa lákavé. Následně granule sušte v troubě nebo na vzduchu.

4. Zdravé Doporučení:

Přidejte do receptu zdravé doplňky. Například omega-3 mastné kyseliny z rybího oleje pro lesklou srst a zdravou kůži. Nebo glukosamin a chondroitin pro zdravé klouby. Doplňky získané z přírody mohou udělat velký rozdíl v životě vašeho mazlíčka.

5. Nesmí Chybět Láska:

Výroba granulí je nejen o surovinách, ale i o lásce, péči a radosti z vytváření něčeho skvělého pro vašeho psa. Granule, které vytvoříte s láskou, budou pro vašeho mazlíčka neocenitelným pokladem.

Návod na Výrobu Psích Granulí:

  1. Suroviny:2 šálky masové složky (např. vařené kuřecí maso)
    1 šálek obilovin (např. rýže, oves)
    1/2 šálku zeleniny (např. mrkev, hrášek)
    1 lžička zdravých doplňků (rybí olej, glukosamin)
  2. Vaření a Příprava: Uvařte maso a případné obiloviny do měkka. Zeleninu můžete spařit nebo vařit, aby byla snadno stravitelná.
  3. Smíchání: V míse smíchejte uvařené maso, obiloviny a nakrájenou zeleninu. Přidejte zdravé doplňky a důkladně promíchejte.
  4. Tvarování a Sušení: Vytvořte z těsta malé granule nebo tvary, které vašemu psovi chutnají. Položte je na plech s pečicím papírem.
    Sušte granule v předehřáté troubě na nízké teplotě (cca 100°C) po dobu 2-3 hodin. Nebo nechte granule sušit na vzduchu po dobu 24-48 hodin.
  5. Skladování: Uložte hotové granule do vzduchotěsné nádoby na suchém místě. Můžete je také mrazit pro delší trvanlivost.

Závěr:

Domácí granule jsou více než jen jídlo. Jsou to výraz lásky, starostlivosti a snahy o to, aby váš pes měl život plný zdraví a radosti. Inspirujte se, experimentujte a tvořte. Vaše psí granule mohou být uměleckým dílem, které bude váš pes milovat. A kdo ví, možná vás to také vtáhne do světa kulinářského umění pro tlapky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz