Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lidská zrůda v roli zaměstnance

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michaela Kočička/pixabay/obrazky/zdarma

Záběr z jednoho kravína, který proběhl médii byl pro mě jako milovnici zvířat dost děsivý. Jak může být člověk tak krutý a bezcitný k němé tváři. O to víc, že se jedná o zaměstnance. Kdo dal těmto lidem právo bít krávu s telátkem.

Spolek Zvířata nejíme zveřejnil drastické záběry, v nichž zaměstnanci bijí, ponižují a zesměšňují bezbranná hospodářská zvířata. Jak někdo může týrat zvíře, které mu bylo svěřeno a důvěřuje mu.

Článek

To, že si někdo v roli zaměstnance dovolil bít, týrat a mučit nejen krávy, dávající nám všem mléko a maso, ale také malá telátka je neodpustitelné. Co je to za člověka, no spíše chladnokrevnou hyenu v lidské kůži, který si dokonce jako zaměstnanec dovolí uhodit bezbranné zvíře, omotat mu kolem krku řetěz, zapřáhnout ho za traktor a vláčet za ním. To zvíře musí cítit neskutečnou bolest a také strach, což se později musí projevit v mléčném i masném produktu. Peklo na zemi měla nebohá zvířata zažívat na Třebíčsku, ale určitě tyto kravíny nebudou jedinými v republice.

Navštívila jsem pár farem, kde se kravičky, kozy, ovce se svými telátky, kůzlátky a jehňátky pásly na louce. Ta zvířata mi připadala neuvěřitelně šťastná a určitě i vděčná za vlídné zacházení. Z těchto farem jsem si přinášela domů mléko, tvaroh a sýry, které mi svou chutí připomínaly mé dětství u babičky. Babička měla kravičku, kozu i prase. Vyráběla mléko a také jak kravský tak kozí sýr, tvaroh, máslo. Ráno jsem si ke kravičce chodívala pro čerstvé mléko.

Babička zvířeti vždy poděkovala a pohladila ho. Kravičku s telátkem vodila na pastvu na louku za stavení. Koza spásala dvorek a zahradu. A ani prase si nežilo špatně. Oslovovali jsme ho Venoušku. Po tom, co jsem viděla jak v televizi, tak na internetu, všechny ty hrůzy, jakými si nebohá zvířata musela projít, se ani nedivím, že mnohé mléčné a masné produkty jsou mnohdy nevalné chuti. Bitá, vystresovaná a týraná kráva nikdy nemůže dát dobré mléko ani maso. Lidem potom chybí důležité živiny a jsou častěji nemocní včetně dětí.

Kde se jen v těchto zaměstnancích vzala ta agresivita a neúcta k životu, třebaže jen zvířecímu. Pokud zvířata nemají rádi zrovna tak jako svou práci, proč nejdou raději někam do skladu nebo na stavbu. Anebo do lesa kácet stromy. Takovýto člověk se nehodí ani mezi zvířata a ani mezi lidi. Ne nadarmo se říká: „Kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi“. Netýká se to jen těchto kraviček a telátek, ale také třeba drůbeže. Spousta útulků pro opuštěná zvířata přijímá týrané a bité kočky a psy, které se snaží zachránit, a později pro ně najít nový, láskyplný domov.

Některá zvířata na lidskou krutost zapomenou, jiná si ji nesou po celý život a mají z člověka strach. Pokud někdo ubližuje zvířatům, může později začít ubližovat lidem. Především dětem, ženám a starým lidem, kteří se příliš bránit nemohou. To, co prováděli tito zaměstnanci se zvířaty je nehumánní, a měli by za své chování vůči němé tváři dostat vysoké tresty.

Uchýlit se k bití a ponižování zvířete, natož jako zaměstnanec, je prostá lidská ubohost, z níž nemůže vzejít nic dobrého ani pro společnost. Lidé zhrubli, světu začíná vládnout násilí. Jaká je vůbec cena života. Dnes už asi žádná. A to začíná být hodně smutná realita. To, co se odehrávalo se nestalo pouze v jednom jediném kravínu, ale rovnou ve dvanácti. Tyto kravíny dodávaly mléko do jedné z největších mlékáren Madeta, což je o to smutnější.

Raději si mnohé produkty budu kupovat u farmářů nebo si k nim rovnou zajedu. V tomto případě si raději připlatím s tím, že vím, že mlíčko a sýr mi dává opravdu šťastná kravička pasoucí se na louce, a ne zvíře, kterému se sprostě nadává a do kterého nějaký zamindrákovaný jedinec, co si zde léčí své ego, kope a bije ho. Za takovéto netvory v lidském rouchu, kteří se snad ani nedají lidmi nazvat, se stydím. Kdo jim dal právo takto zacházet se živými tvory. Bůh, ďábel, společnost, rodina?!

V hinduismu je kráva dokonce uctívané a posvátné zvíře. Zvířata jsou živé bytosti, ne pouhé věci nebo otrhaní, špinaví plyšáci. I ona mají svá práva a ta by měl člověk respektovat. Žijeme ve vyspělé společnosti ve 21. století, ne ve středověku.

Anketa

Vadí vám utrpení, bití a týrání bezbranných zvířat?
Ano, a tito lidé by měli dostat vysoké tresty.
88,2 %
Ne, je to jen zvíře.
0 %
I zvíře má strach, cítí bolest stejně jako člověk a zaslouží si vlídné zacházení.
11,8 %
Ten, kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi. Miluje jen sám sebe.
0 %
Celkem hlasovalo 17 čtenářů.

https://zviratanejime.cz

sociální síť facebook

zpravodajství ČT 24

deník metro 17.10.2024

https://cs.wikipedia.org>wiky>Posvatna-krava

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz