Hlavní obsah
Sport

Tygři v prvním zápase předkola padli. Jediný gól zápasu střelil Orsava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Liberec ve vyhroceném prvním zápase předkola play-off Tipsport extraligy nakonec nepotvrdil roli favorita a prohrál v prodloužení s Olomoucí 0:1.

Článek

Na začátku první třetiny měl Liberec střeleckou převahu, přesto první vážnou šanci zápasu zaznamenal v 11. minutě olomoucký Karel Plášek, který však střelu do odkryté brány za záda domácího Daniela Krále dostat nedokázal. O chvíli později si Liberec vykoledoval trestné střílení, které ale Oskar Flynn neproměnil.

Nejkontroverznější moment zápasu přišel v 68.minutě zápasu, kdy rozhodčí nejdříve nařídili trestné střílení po faulu na libereckého Marka Zachara, který po pádu na led s pukem doklouzal až do brankoviště, kde došlo ke kolizi s hostujícím brankářem Branislavem Konrádem, po níž oba skončili za brankovou čárou. Poté se však rozhodčí vydali přezkoumat situaci na videu a přišli s překvapivým verdiktem, že puk i s olomouckým brankářem překročil bankovou čáru a tudíž se jednalo o gól, s tím se však nespokojil trenér hostů Tomajko a využil trenérskou výzvu na nedovolené bránění brankáři, kdy po přezkoumání byl odvolán jak gól, tak v rozporu s pravidly také trestné střílení.

Prvního a jediného gólu zápasu se tedy i přes nespočet velkých šancí na obou stranách fanoušci v Home Credit Areně dočkali až v prodloužení, kdy Jakub Orsava při přesilovce z prostoru mezi kruhy prostřelil libereckého Daniela Krále.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám