Hlavní obsah
Sport

Mise Jiřího Procházky splněna! Ke kořenům se vrátil ve velkém stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: commons.wikimedia.org/volná licence

To je on, našich srdcí šampion

Lépe by to nevymyslel ani Shakespeare. Jiří Procházka je prostě velký dramatik bojových umění. A tohle je moje rychlá a krátká glosa k nočnímu zápasu v MMA.

Článek

Las Vegas zažilo další bouřlivou noc, pokud vůbec někdy zažívá klidnou. Český bojovník své fanoušky nezklamal, byť měl v prvním kole namále. Na turnaji UFC 300 porazil srbsko-rakouského bijce Aleksandara Rakiće po působivém výkonu. Jinak než impozantně to Jirka ani neumí. Jeho zápasy nikdy nebudou nudné.

Předminulou noc byl Procházka viděn, jak stojí u haly v LA a vypadá, jako by se modlil nebo meditoval. Natočil ho tam nějaký náhodný kolemjdoucí a pustil video do světa přes sociální sítě. A tenhle kontemplativní rituál asi zafungoval, protože Jirka v boji utekl hrobníkovi z lopaty. V prvním kole totiž od „Rakety“ Rakiće inkasoval takový low-kick, až všem zatrnulo. Jiří na chvíli zavrávoral, jako by byl vážně zraněný, a dost lidí ho v tu chvíli odepisovalo. Kolik takhle rozkopaných noh, které člověku prohrály zápas, už jsme viděli, že?!

Procházka krizi nejenže ustál, ale jeho hlava v tento nejtěžší moment dokonce prokličkovala slalom mezi Rakićovými pěstmi. Jak tohle ti chlapi dělají, to je mi záhadou, taky bych to chtěl umět. Stejně jako bych chtěl být schopen ustát takové bomby.

Na konci prvního kola naštěstí Jiřího někdo polil živou vodou a od toho okamžiku už to zase byl ten starý dobrý bombarďák, jakého známe ze zápasu s Teixeirou, Reyesem a spol. Pan „Spinning Elbow“ odcházel do přestávky s úsměvem na rtu, přestože měl krvavý šrám nad pravým okem.

V druhém kole už se Jiří nenechal okopávat, ale vlítnul na soupeře svým typickým stylem, který někteří popisují jako pohybový chaos. Brzy začal jasně dominovat a posléze soupeře trefil tak, že před ním „Raketa“ musel utíkat a zakrývat se. Procházka jej však strhnul na zem a tam ho začal demolovat svými ocelovými kladivy v pažích. Zakrátko i rozhodčí pochopil, že aby se z Rakiće nestal rakvič, bude nutné Jirkovu pěstní kanonádu ukončit. A bylo dobojováno.

Krásná práce, Jiří! Obrovská gratulace k vítězství!

Mise zvaná „Zpátky ke kořenům“ splněna. Na výsledek mise „Návrat na trůn“ si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Nakonec jedna pikantní zajímavost

Než jsem si tenhle zápas pustil ze záznamu i s obrazem, sledoval jsem ho živě ve fóru sázkařů na Tipsport.cz, jelikož to pro mě byl nejrychlejší zdroj informací. A bylo legrační, jak čeští pivní komentátoři v průběhu prvního kola posílali Jiřího na smetiště zápasnických dějin a poté, co vyhrál, ho vynášeli do nebes. Jak smutně příznačné.

Anketa

Vrátí se Jiří Procházka na trůn polotěžké divize UFC?
Ano, ještě minimálně jeden titul určitě získá
95,9 %
Ne, myslím si, že už je za zenitem
4,1 %
Celkem hlasovalo 123 čtenářů.

Zdroj: https://www.fights.cz/ufc/jiri-je-opravdovy-samuraj-bojovnici-reaguji-na-prochazkovo-epicke-vitezstvi-576289

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz