Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jako žena zářila po boku DiCapria. Nyní je krásná Ellen Page již třetím rokem Elliot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://www.telemetro.com/entretenimiento/asi-luce-elliot-page-quien-antes-era-la-actriz-ellen-page-n5612677

Elliot Page před a po proměně

Ellen Page má na svém kontě desítky celovečerních trháku. Od roku 2020 prochází přeměnou na muže a nechává si říkat Elliot Page.

Článek

Ve filmu se poprvé objevila v roce 1998, to jí bylo pouhých 11 let. Od té doby její věda jen stoupala. Objevila se ve filmu Počátek po boku Leonarda DiCapria, dále například v komedii Vyfič!, nebo třeba v sérii X-men. Filmů natočila opravdu nespočet.

Ačkoliv by ji mohl leckdo úspěch závidět, její život by málokdo chtěl. Až do svých 33 let žila jako muž uvězněný v ženském těle.

S prvním coming outem přišla v únoru 2014, kdy se jako lesbička přihlásil ke své sexuální orientaci.V prosinci 2020 pak uveřejnila informaci o své transgenderové identitě, doprovázené změnou jména na Elliot.

Dnes je Elliot šťastnější než kdy dříve. Navázal na svou dosavadní kariéru a dále točí filmy, a to především na téma, které ho v posledních letech provází. Jeho nejnovější snímek „Close to you“, který měl tuto neděli premiéru na filmovém festivalu v Torontu, bude brzy v kinech po celém světě. Elliot doufá, že jeho role v novém filmu dojme lidi a otevře srdce a mysli diváků stejně jako jemu. Snímek zkoumá příběh Pageovy postavy Sama, který se po změně pohlaví vrací domů a děsí se trapných otázek a komentářů jeho rodiny.

Zdroje:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Elliot_Page

https://www.reuters.com/lifestyle/elliot-page-hopes-new-film-close-you-cracks-open-hearts-minds-2023-09-11/

https://www.csfd.cz/tvurce/16775-elliot-page/prehled/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz