Hlavní obsah

Olympiáda ještě nezačala a my už víme, že hned na úvod sklidíme posměch

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay - StockSnap

Olympijské hry jsou nejprestižnější sportovní událostí vůbec, proto se na nich snaží všechny státy prezentovat co nejlépe to jde, výkonem počínaje a vizáží konče. Češi ale letos šlápli lehce vedle.

Článek

Jsme národ kreativců s dobrými nápady. Vše, do čeho se pustíme, většinou dopadne obstojně. Většinou ale neznamená vždy, a nic by se nemělo přehánět.

Česká reprezentace letos dorazí na Olympijské hry do Paříže v podivných hábitech od návrháře Jana Černého, který pro své modely sice použil národní barvy, ale to je asi tak vše, co nějakým způsobem prezentuje Českou republiku. Tento rok se budou Češi na Olympiádě prezentovat ve vytahaných trikách a poskvrněných županech.

Ne vždy ale dojde k tak masivnímu přešlapu jako tento rok v podání nemocničního oblečení Jana Černého. Český olympijský tým má za sebou i roky, kdy se světu ukázal v opravdu reprezentativním stylu. V roce 2022 jsme se na Olympijských hrách v Tokiu ukázali v modelech od Zuzany Osako, které byly inspirované Českými kroji.

Velkou chválu jsme sklidili také v Soči v roce 2014. Jednoduché a stylové bundy doplněné beranicí zařadil web For the win mezi pětku nejlepších.

Ne vždy ale byly naše modely dokonalé. Posměch sklidil Český olympijský tým v roce 2012 v Londýně, kdy všichni sportovci nastoupili v modrých holinkách. Jestli jsme tím chtěli dát světu najevo, že jsme národ houbařů, chyběl už jen proutěný košík.

Jestli letošní reprezentace vyjede do Paříže opravdu v potřísněných županech Jana Černého, můžeme se dozajista těšit dalšímu zájmu zahraničních médií, které s námi nebudou mít slitování.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz