Hlavní obsah
Umění a zábava

The Sims dostanou vlastní hraný film v hlavní roli s Margot Robbie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay / BrinMacen

Kultovní počítačovou hru The Sims zná snad každý. Kdo ji nehrál, o ni určitě alespoň slyšel. Jaký ale bude chystaný film? Má ambice stát se stejně populárním jako jeho herní předloha?

Článek

Vše začalo v roce 2000, kdy společnost Maxis, později pohlcená Electronic Arts, představila první díl této dnes již kultovní série. Autoři hry se inspirovali úspěchem stavebních simulátorů a rozhodli se posunout hranice ještě o krok dál. Namísto pouhého stavění domů hráčům nabídli možnost oživit tyto stavby a sledovat, jak se v nich odehrávají nejrůznější příběhy. Hlavní myšlenka byla prostá: vytvořit hru, která by hráčům umožnila prožít život tak, jak si ho představují. Ať už chtěli být bohatými podnikateli, slavnými umělci nebo prostě jen šťastnými rodinami, ve světě The Sims je vše možné.

Foto: Pixabay / vanessarocksmyworld0

The Sims

A to je možná kámen, na který mohou tvůrci filmu u diváků narazit. Sama hra totiž nemá příběh, ten si hráči tvoří sami, nebo ho ani tvořit nemusí a hrají dlouhé dny bez příběhu. The Sims má prakticky neomezené možnosti, a to je hlavní důvod, díky kterému si ji zamilovali miliony hráčů po celém světě. Film bez příběhu si ale dokáže představit málokdo. Tady se scénáristé pohybují na velmi tenkém ledě, protože každý fanoušek hry bude ve filmu očekávat přesně to, co ho na The Sims baví, a to je vzhledem k nekonečným možnostem nadlidský úkol.

Margot Robbie v hlavní roli

O připravovaném filmu se zatím neví prakticky nic. Je nám poodhalen pouze produkční tým v čele s režisérkou Kate Herron, která má na kontě první sérii Lokiho nebo některé díly Sexuální výchovy. Ta scénář k filmu i píše, a to společně se scenáristkou Briony Redman. Produkčně pak film zaštítí studia Elecrtonic Arts a Roy Lee, které vyprodukovalo Lego příběh.

Co by ale mohlo diváky minimálně nalákat do kin, je Margot Robbie v hlavní roli, která nedávno excelovala s Ryanem Goslingem ve filmu Barbie, jež se stal nejvýdělečnějším snímkem roku 2023. Tito dva vytvořily na plátně duo, které je nejen vizuálně působivé, ale také překvapivě hluboké. Jejich interpretace ikonických panenek Barbie a Kena přinesla do filmu nejen humor a lehkost, ale také nečekanou dávku emotivity a reflexe.

Bude ale charisma Margot Robbie stačit na rozsáhlou fanouškovskou základnu kultovní hry? Jaké role se vlastně ujme?

Věčně pomočení

O dalším obsazení a postavách v novém filmu můžeme jen spekulovat, nabízí se ale jistá jména. Každý hráč The Sims si určitě všiml rodiny Gothových, která se zabydlela už v prvním vydání hry z roku 2000. Je tedy pravděpodobné, že se tato všem známá rodinka objeví v hrané verzi a třeba i v hlavních rolích, kde se ujme role Belly samotná Margot. Kdo zná svět The Sims ví, že rolí je na výběr opravdu mnoho.

Jsme zvědaví, jak se tvůrci filmu poperou s nenadálými situacemi, jako je například okamžité vzplanutí čehokoliv, co simík používá a nemá k tomu dostatečné zkušenosti, nebo s pomočením (které není ve hře žádnou výjimkou), ať už proto, že jste zapomněli na dveře do koupelny, nebo jednoduše úkolujete simíka natolik, že si nestihne dojít na záchod.

Otázkou také zůstává, zda do děje filmu bude vstupovat i člověk, tedy hráč, který říká postavám, co mají dělat, staví a upravuje domy, nebo se postará o rozmnožování rodiny. Bylo by celkem zajímavé pozorovat, jak si tvůrci poradí se situací, kdy simíkům spokojeně plavajícím v bazénu z ničeho nic zmizí schůdky, nebo se z vůle hráče budou desítky hodin učit malovat obrazy často do vyčerpání, že z toho padnou na zem a usnou.

Možná se ale dočkáme něčeho úplně jiného, jako například simíka, který se pokouší uniknout ze simulace. Máme se každopádně na co těšit. Termín oficiálního uvedení do kin je stále v nedohlednu, ale s jistotou alespoň víme, že se na filmu pracuje. Doufejme jen, že se práce na něm neutnou jako v roce 2007.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz