Hlavní obsah
Umění a zábava

Titanic II, film, který bohužel vznikl. Zhlédli jsme ho, abyste vy nemuseli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/photos/titanic-z%C3%A1pad-slunce-oce%C3%A1n-lo%C4%8F-6972725/

Jestli jste o tomto filmu neslyšeli, není se čemu divit. U diváků sklidil hodnocení 8,5%

Článek

Již samotný nápad poslal film ke dnu. Postavit supermoderní výletní loď pro movitou klientelu a pojmenovat ji po lodi, kterou potkal nejhorší možný scénář během kterého přišly o život stovky lidí, je sám o sobě šílený nápad. Když k tomu přičteme lehce předvídatelný děj a příšerné vizuální efekty, dostaneme devadesátiminutové utrpení v podobě Titanicu II.

Po shlédnutí traileru možná nenabudete dojmu, že se jedná o takový propadák, ale při zhlédnutí filmu zjistíte, že trailer obsahoval vlastně vše zajímavé a zbytek filmu nestojí za váš čas.

Efekty jako z devadesátkových her

Co vás bude iritovat v průběhu celého filmu, jsou jeho vizuální efekty. Odrazy a stíny v jedné barvě, plastická voda. Žádné přirozené pohyby lodi, či jiných strojů, na které nebyly nejspíš pro natáčení finance. Šetřilo se pravděpodobně i na komaparzu, protože v okamžiku, kdy loď odplouvá z přístavu, je na molu loučící se dav o cca dvaceti osobách.

Nelogické scény

Kromě jiných absurdních scén a dějových nesmyslů ve filmu nás nejvíce iritovala scéna z ošetřovny, kde je žena krvácející silně z krku. Ošetřující jí, namísto čehokoliv z moderního vybavení ošetřovny, ve které se zrovna nacházeli, vtlačil do rány platební kartu a tím byla celá záchranná akce u konce. Pobaví i scéna, kdy erudovaný člen posádky s ledovým klidem tvrdí, že teplota vody je padesát šest stupňů pod nulou.

Co dodat…

Nechceme prozrazovat děj těm, co Titanic II neviděli, přestože je všem asi jasný. S Titanicem od Jamese Camerona z roku 1997 má tento film společný maximálně název. Nechceme samozřejmě nikoho odradit od shlédnutí tohoto snímku. Musíte však počítat s tím, že vás nečeká žádná velkolepá podívaná, nýbrž od první scény jasný béčkový film. Pravděpodobně se ale nebudete ani nudit. Při mnoha scénách vám dozajista proběhne hlavou: „To jako vážně?!“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Béčkové filmy

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz