Hlavní obsah
Móda a trendy

Paruka, nebo příčesek? Kteří slavní muži skrývají pleš?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Gettyimages

Ztráta vlasů trápí hodně mužů, ne každý je ale ochoten se s tím smířit. Obzvláště ne celebrity. Kteří slavní se pyšní hustou kšticí, i když z dřívějších fotografií je patrné, že příroda měla jiný plán?

Článek

Plešatost je problém, který postihuje mnoho chlapů a může mít významný vliv nejen na jejich vzhled, ale i sebevědomí. Jsou ale i tací, kteří jsou na svou nablýskanou pleš náležitě hrdí. Třeba takový Bruce Willis, Vin Diesel nebo Dwayne Johnson. A my zase musíme uznat, že jim to opravdu sekne a bez vlasů dokonce vypadají líp, než když tu kštici měli. Jsou ale i tací, kteří se s tímto problémem vyrovnali tak, že se rozhodli pro paruky, příčesky nebo dokonce transplantaci vlasů. Tímto způsobem si často chtějí zachovat nejen mladistvý vzhled, ale především svou hvězdnou image, ke které zkratka husté vlasy patří.

Někdo už dávno kápnul božskou a přiznal, že onen porost na hlavě není přírodní. Jiní ale ze všech sil zatloukají. Fotografie ale nelžou. Takže u těch tajnůstkářů pak zbývá jen hádat, jestli se jedná o paruku, příčesek nebo transplantované vlasy.

Elton John

Sir Elton John začal plešatět opravdu hodně dávno. Když se po pádu železné opony k nám začaly dostávat jeho klipy, měl už dost výraznou plešku.  V jednom z rozhovoru pak hudebník musel s pravdou ven: „První paruku jsem si vzal na koncert Freddie Mercuryho na stadionu Wembley. Ta paruka vypadala natolik hrozně, že ji kritici srovnávali s mrtvou veverkou. S odstupem času musím uznat, že ta paruka fakt vypadala jako mrtvá veverka.“ S rozvojem výroby paruk se Elton John přeorientoval na kvalitnější kousky.

John Travolta

V 70. letech dosáhly vlasy Travolty vrcholu své kariéry, když si zahrály de facto hlavní roli ve legendární Pomádě. V roce 2019, ve svých 64 letech, herec doslova zazářil svou pleškou v záři reflektorů. Ztrátu vlasů totiž dlouho tajil. V mediích se dokonce šuškalo, že vždy před publikaci svých fotografii je chtěl poslat ke schválení, aby si prý ujistil, že jeho paruka vypadá přirozeně.

Charlie Sheen

Hvězda seriálu Dva a půl chlapa a především jeden z hlavním bouřliváků Hollywoodu začal plešatět už před mnoha lety. Za své hýření, slabost pro alkohol a povolné dívky se nikdy nestyděl, zato za řídnoucí vlasy ano. Své tajemství si střežil střežil opravdu hodně bedlivě. Příčesky si prý nechával vyrábět na míru, ale pod cizím jménem. Relativně nedávno se ale paparazzi povedlo herce zvěčnit bez falešných vlasů.

Jon Cryer

Seriálový mladší bratr Charlieho ze Dvou a půl chlapa trpí stejným neduhem, zřejmě to mají v rodině. Jon Cryer, jež ztvárnil seriálového Alana, se ale na rozdíl od staršího „bráchy“ s tím nijak netají. Veřejně několikrát přiznal, že před lety nosil příčesky a později se musel přeorientovat na paruky. Při jednom talk show dokonce zavtipkoval, že na své hlavě má jen „čtyři nebo pět vlastních vlasů“. Takové přiznání určitě vyžaduje notnou dávku odvahy, takže smekáme!

Elon Musk

Miliardář začal plešatět už jako mladý. Vše začalo klasicky řídnoucími vlasy na čele a na spáncích. Ani miliardy na účtech jeho vlasy nedokázaly přesvědčit, aby zůstaly tam, kde mají být. Dermatologové a trichologové jsou ale přesvědčení, že Elon Musk nenosí paruky ani příčesky, ale že si vybral transplantaci vlasů. První byla provedena pomocí metody FUT, kdy jsou přesazovány kousky kůže z týlu hlavy (na některých fotografiích novináři dokonce rozpoznali jizvu po operaci). A tak po letech boje s alopecií je z Muska de facto Elvis Presley.

Al Pacino

Díky moderním metodám transplantace vlasů vypadá osmdesatiletý herec pomalu lépe než v legendárním Kmotrovi. Údajně už od 90. let musel Al Pacino nosit paruky nejen během natáčení, ale i na veškeré společenské události.

V filmu 88 minut byl herec hojně kritizován za divný účes, jenž měla jeho postava profesora Jacka Gramma.

Donald Trump

Donald Trump vždy tvrdil, že nenosí ani paruku ani příčesek. Před pár lety, během jeho fungování na postu prezidenta, se však na internetu objevilo video, které jeho slova zpochybňuje. Zachycuje tam totiž tehdejší hlavu státu, jak při nástupu do letadla Air Force One nad jeho vlastní hlavou vlají přilepené vlasy.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Al Pacino
Charlie Sheen
Paruka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz