Hlavní obsah
Aktuální dění

Došla jim trpělivost. Mladí se derou k moci po svém. Žádná strana jim není dobrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Element5 Digital, Pexels

Říkají si Hnutí Generace. Jedná se o skupinku mladíků generace Z, kteří se nepřidali k žádné známé politické straně a místo toho zformovali vlastní hnutí, které má být zaměřené primárně na ně, na mladé.

Článek

A myslí to opravdu vážně. Vystupování mají profesionální a zřídili si už vlastní webové stránky s programem stejně jako účty na všech možných sociálních sítích. Mají Instagram, XTiktok.

Na Tiktoku už mají přes 11800 sledujících a reagují zde na zavedené politiky s komentářem, co by udělali oni, či je opravují. Nejedná se ale o žádné rádoby chytrolíny. Zdá, že se jedná o zapálené hlavičky, které už mají svůj pohled na svět a dost načtené teorie.

O jejich zápalu a přesvědčení svědčí i to, že se nyní snaží mermomocí dostat do Poslanecké sněmovny. Začali sbírat podpisy, aby byli oficiálně registrováni jako skutečné politické hnutí a posléze mohli kandidovat.

Tak co, zkusíte je podpořit svým podpisem, aby to mohli zkusit u voleb? Nebo mladí do politiky nepatří?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz