Hlavní obsah
Zdraví

Konec stigmat a mýtů o duševním zdraví. Studenti UPOL startují populárně naučný web

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: IPOMAT

Asi jste už nejspíš z médií slyšeli, že úroveň psychologické pomoci je v Česku špatná. Pravda, mohlo by být hůř ale taky i daleko lépe. O zlepšení situace se tak nově snaží i studenti UPOLu na svém novém webu IPOMAT.

Článek

Celý projekt je momentálně veden dvěma zapálenými studentkami a vychází z odborných textů a těžko srozumitelných výzkumů, jejichž myšlenky přináší běžnému člověku ve srozumitelné podobě. Jako své hlavní cíle si pak projekt klade vzdělávat, přinášet osvětu a odstranit stigma duševního onemocnění. Snaží se tedy o to, abyste vy sami pochopili, co se vám děje a případně se nebáli říci si o pomoc. K tomu web nabízí rozcestník kontaktů podle jednotlivých okresů.

Projekt je zatím na úplném počátku a bude zajímavé sledovat, jak moc se rozvine a o jak velkou změnu se zasadí. Aktuálně je projekt aktivní na Instagramu, Facebooku a na vlastních webových stránkách. Článků je zde zatím velmi omezeně, ale lze přepokládat, že časem budou další články jen přibývat. Vřele bych vám tedy doporučil přidat si alespoň ze zvědavosti IPOMAT na Instagramu nebo Facebooku mezi stránky, které sledujete.

Instagram: @ipomat.8u

Foto: IPOMAT

IPOMAT profile image

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz