Hlavní obsah
Zdraví

Zbývá jen pár dní k podpoření sbírky na nástroje proti trvalému sebepoškozování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Veronika Šibůrková a její tým vytvořili Krabičku podpory před sebepoškozením, která je určena lidem, kteří se potýkají s touto obtížnou situací. Co je to za projekt a jak můžete pomoci?

Článek
  1. Co je Krabička podpory před sebepoškozením? Krabička je speciálně navržený balíček obsahující různé předměty a zprávy, které mají pomoci lidem, kteří se sebepoškozují. Je to symbolický dar, který vyjadřuje podporu a empatii.
  2. Proč je potřeba podpořit vznik Krabiček podpory před sebepoškozením?Sebepoškozování je rizikové chování, které mnohým pomáhá zvládat silné emoce. Když si člověk ublíží, cítí uvolnění, ale tato úleva je krátkodobá. Jizvy a modřiny se stávají jakýmsi tajným jazykem, kterým člověk vypráví příběh své bolesti. Krabička podpory před sebepoškozením může být skvělou podporou pro všechny, kdo trpí úzkostí a hledají jiné cesty, jak se s emocemi vyrovnat.
  3. Jak mohou lidé ke Krabičce dostat? V současné době je možné Krabičku podpory před sebepoškozením zakoupit v rámci sbírky na Donio. Krabička je do sbírky vložena jako jedna z odměn. Pokud někdo již nemůže či nechce čekat, může si krabičku poskládat dle informací ze sociálních sítí.
  4. Jaký je obsah Krabičky podpory před sebepoškozením? Obsah krabičky byl již několikrát popsán v soukromých konverzacích. Je to citlivá záležitost, která má pomoci lidem, kteří se potýkají s touto obtížnou situací. Každý předmět v krabičce má svůj význam a symboliku.

Pokud znáte někoho, kdo se sebepoškozuje, nebo pokud jste sami v těžké situaci, nejste na to sami. Hledejte pomoc u odborníků a sdílejte informace o Krabičce podpory před sebepoškozením, abyste mohli pomoci i druhým. ❤️

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz