Hlavní obsah
Cestování

Luxusní wellness uprostřed přírody

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Milan Mach

Vchod do wellness

Nejkrásnější wellness nenajdete u nás ani u našich nejbližších sousedů, ale na místě kde byste to nečekali. Proč vyhazovat oknem tisíce za tradiční dovolenou, když existují zatím neznámá místa s lepší cenou, kde luxus hraničí až s nevkusem?

Článek

Představte si nekonečné lesy, řeky s křišťálově čistou vodou razící si cestu z vysokých hor dolů do údolí. Starověké pevnosti dnes již obrostlé vřesem, jeskyně a skalní vyhlídky kde jedinou společnost nabízí místní fauna a jedinými zvuky jsou zpěv ptáků a zurčení vody v místních říčkách. Chtěli byste prožít něco podobného, ale máte rádi svoje pohodlí a nechcete se za přírodou trmácet desítky kilometrů v náročných pochodech? Pokud je vaše odpověď „ano“, pak jste právě narazili na místo, kde se vám vaše sny mohou splnit.

Foto: Milan Mach

Eden

Právě jste se objevili v pohádkové říši, do které nevede žádná tajná cesta, není třeba žádný kouzelný klíč ani měšec plný dukátů. Na místo je možné se celkem pohodlně dopravit autem, jediné nebezpečí je, že se vám odtud již nebude chtít vrátit.

Oblast nabízí nezměrné množství wellness hotelů. Hory jsou stále aktivní, na mnoha místech jsou k dispozici přírodní vřídla. Místní legislativa umožnila, že hotely dnes stojí uprostřed divoké přírody, kterou můžete často pozorovat přímo z okna, nebo z pohodlí hotelového bazénu.

Foto: Milan Mach

Sauna

Většina ubytování poskytuje vedle wellness, které bývá často v ceně pobytu, ověřte si před objednáním, fitness centra, restaurace s místní i světovou kuchyní a také velké množství sportovního vybavení k zapůjčení.

Foto: Milan Mach

Pool

Pokoje jsou většinou skvěle vybavené, místní přepych občas hraničí s nevkusem, ale kdo z nás by na chvíli nedal přednost luxusu a nenechal se hýčkat v místních termálních lázních, které se často snaží navodit vizuální dojem divoké přírody. S moderními technologiemi to místní skutečně přehnali, bez chytrého telefonu si tady dnes neobjednáte ani jídlo v místních krásných restauracích. Na každém kroku vás budou doprovázet čárové kódy, které vedle určitého odcizení umocňují pocit, že jste skutečně v tom nejlepším co dnešní doba nabízí.

Foto: Milan Mach

Barcode

Ve většině hotelů není problém získat informace o nejbližších místech v okolí, které stojí za navštívení. Ceny vstupného do historických památek, jeskyní, na vyhlídky i do místních musejí jsou skutečně nízké. Jak dlouho zůstanete záleží pouze na množství vašeho volného času, protože nudit se tady rozhodně nebudete.

Foto: Milan Mach

Momchill's fortress

Stále jsme se nedostali k tomu, kde tajemné místo leží a jak se k němu nejlépe dostat. Pro ty z vás kteří máte rádi dobrodružnou jízdu po dálnici prozradím, že cesta sem trvá cca. 15 hodin a vede přes Maďarsko, Srbsko, přes Sofii směrem na Plovdiv a dále do hor. Nejpohodlnější variantou je ovšem cestovat letadlem z Prahy do Sofie. V Sofii není problém zapůjčení vozu přímo na letišti. Cesta z letiště do srdce Rodopských hor, kde se nachází zmíněné hotely, už nezabere více jak 3 hodiny. Na závěr nezbývá než popřát šťastnou cestu a s těmi, kteří se odhodlají vyrazit, brzy na viděnou.

Anketa

Kde se nachází pevnost Momchil?
Sasko
0 %
Slovinsko
0 %
Rakousko
0 %
Bulharsko
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám