Hlavní obsah

USA v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 1993( hned po puči v listopadu 1989) se stává ČR součástí USA

Článek

V únoru 1948 byl převrat v režii komunistů. V listopadu 1989 také. Jen s tím rozdílem, že celých 40 let, co jsme byli řízeni z Moskvy, jsme byli český národ, mluvilo se česky a všechno se česky nazývalo. Po roce 1990 všechny TV od rána až do noci, vysílají filmy USA (děsné hovadiny a ve všech je ruská mafie). Také názvy obchodů, restaurací, butiků, firem, zboží apod jsou anglické. Na pěveckých soutěžích (SuperStar, The Voice a pod), které mají anglické názvy, se zpívají jen samé anglické písničky. Mladé zblblé ženy, se po provdání jmenují anglicky (české -ová už skoro neexistuje). Reklamy v TV převážně anglické a v každé je afgroameričan. Už ani Ježíšek u nás nechodí, ale Santa Klaus. I ten helouvín se slaví. A dokonce nemáme Černý pátek, ale Black Fridey. Už máme i pochody Prague Pride. A Black Mattoni atd. V celé USA nenajdete jediný stát, jediné město nebo vesnici, kde by byly obchody a restaurace s českými názvy, mluvilo se česky a dokonce v řadě států ani neví, že nějaká ČR existuje, kde leží a co je to za stát. Ani SSSR jsme tak nelezli do řiti, jako to děláme USA.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám