Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Rande na jedno kliknutí: Jak (ne)najít lásku na online seznamkách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Online seznamky – svět, kde lásku najdete stejně snadno jako pizzu přes aplikaci.

Článek

Stačí pár kliknutí a hned můžete být na „romantickém rande“ s kým, kdo tvrdí, že miluje cestování a má rád psy, ale realita je možná trochu jiná. Představte si, že dorazíte na schůzku, a zjistíte, že váš „dobrodruh“ cestuje maximálně z gauče do ledničky a místo psů má doma sbírku pokojových rostlin. Ale co, láska přece přichází v různých podobách, že?

Kdysi dávno, když internet ještě vydával ty zvláštní pípavé zvuky a wifi byla věc ze sci-fi, lidé se seznamovali tváří v tvář. Jo, představte si to – reálný svět! Ale pak přišel internet, as ním i první seznamky. Ze začátku to bylo něco jako „geekovský večírek“, kde lidé posílali zprávy dlouhé jako romány a čekali na odpovědi dny, možná týdny. Dnes? Máte pět vteřin na to, abyste někoho zaujali, než vás prostě „swipnou“ pryč. Rychlé, bezbolestné… alespoň pro jednoho.

Existuje tolik seznamek, že byste mohli randit každý den s některým jiným celý rok a stejně byste neměli vyčerpáno. Jen si vyberte tu správnou.

Založit si profil je hračka. Nahrajete nejlepší fotky (ty z roku 2016, kdy jste byli ještě na vrcholu), vyplníte pár základních informací (máte rádi „dobré jídlo“ a „dobrý humor“ – jak originální!) a pak čekáte. Algoritmus se vás snaží propojit s vhodným partnerem, nebo aspoň, kdo vypadá, že umí napsat celou větu.

Ale pozor! Online seznamky jsou jako loterie. Někdy vyhrajete jackpot a jindy dostanete „match“, který je spíš jako špatný vtip.

Takže máte „match“. Co dál? Vyměňte si pár zpráv, zjistíte, že máte společnou lásku k pizze, a dohodnete se na schůzce. Přijde ten oslnivý dobrodruh, o kterém vám psal, že miluje horolezectví? Nebo se potkáte s někým, kdo na fotkách vypadá jako dobrodruh, ale ve skutečnosti si raději zahraje na „pohodlného gaučového krále“?

A to je na tom to kouzelné – nikdy nevíte, co přijde. Možná vás čeká neuvěřitelné rande, o kterém budete vyprávět dětem (pokud to dopadne dobře). A možná si z toho odnesete historku, která pobaví vaše přátele, když jim budete vyprávět o tom, jak vás někdo pozval na „rychlou“ kávu a mluvili jste tři hodiny o tom, jak je důležité třídění odpadu.

Tak co, máte s online seznamkami sami nějaké zkušenosti? Potkali jste lásku svého života? Nebo spíš sbíráte zážitky, které vyprávíte na večírcích? Dejte vědět, jak to máte vy! Podělte se o své zážitky – ať už to bylo nezapomenutelné rande, nebo naprosto bizarní situace, kterou by člověk nevymyslel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám