Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zwyrtek Hamplová v čele nového senátu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátorka přišla s novou myšlenkou: zřídit speciální třídy pro romské děti. Důvod: neubližovat dětem, nezvyklým na určité etnikum. Proto navrhuji zřídit další senát pro ty, co nejsou zvyklí na hlupáky.

Článek

Senátorka Hamplová je opravdu dárek zdravého rozumu. Její vývody jsou brilantní, přínosné a státotvorné. Dlouhodobě přináší geniální myšlenky a souvislosti, že by i Einstein koukal, kam až to může dojít. Jsem konsternován, nadšen a hrd pýchou nad takovými českými senátory (je jich víc, ale Hamplová vede).

Co ta její myšlenka vlastně nese? „Aby se neubližovalo dětem, co nejsou zvyklé na určité etnikum- aby měly rovnou příležitost do budoucna.“ Myslí tím, že se romské děti děsí ostatních etnik: Rumuni, Slováci, Maďaři, Češi, Ukrajinci, Vietnamci, Jihočeši, Ostravaci – atd?

Nebo myslí, že ostatní děti nejsou zvyklé na romské děti? Těžko říct. Zavání to rasovou segregací z minulých století a je otázka, zda to není na žalobu o rasové nenávisti. Ale o tom nechci polemizovat, to ať rozeberou jiní.

Základní moje myšlenka je zřídit speciální senát pro jedince, co nejsou zvyklí na tak geniální myšlenky. Odůvodnění: aby se neubližovalo ostatním senátorům (a snad celému myslícímu lidstvu). Já vyslechnout několik myšlenek Zwyrtek Hamplové – byť jen jednou za měsíc, propadnu se hanbou nad svým mdlým rozumem. Budu se cítit bezvýznamný, odstrkovaný a méněcenný. Nebude mi chutnat a nebudu řádně spát. Možná mě to dovede až ke ztrátě zaměstnání i manželky; vlastní i nevlastní děti mnou budou opovrhovat. Snad i chlastat začnu. Už nebudu chtít být v jednom senátu, budu se děsit a nejspíš nebudu mít rovnou šanci do budoucna.

A pojďme víc do detailu, jak to řešit: zavedeme senátů hned několik. Jeden pro tlusťochy, jeden pro brýlaté, jeden pro hloupé, jeden pro ošklivé, jeden pro chovance prof. Chocholouška. Aby každá skupina měla rovnou šanci do budoucna. A pak ti plus mínus normální. To aby se jim taky neubližovalo.

Možná bych pak udělal průmět množin těch „mimo“ normálních, geniálních. Z nich bych zvolil šéfa toho mimořádného senátu. A ten by měl zakázáno mluvit veřejně, aby ta kvintesence geniality nenabourala budoucnost a rovné šance ostatních.

Můžeme jen tipovat, kdo má šanci být zvolen.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám