Hlavní obsah
Knihy a literatura

23 let stará kniha o hodných klucích je prostě nadčasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Modracesta

Přestaň být hodným klukem. A hned! Ulevíš ženám..

Už před třiadvaceti lety to autor věděl, vypozoroval a v dynamice společnosti si všiml, že hodný kluk je synonymum pro slabého, utlačovaného, traumatizovaného muže: který je ženě spíše zátěží.

Článek

Zní to hrozně?

Na úvod opravím ten název, na opravdu hodném muži není nic zlého, naopak. Jde tu spíše o slabého, podlézavého, stoprocentně přizpůsobivého muže. Cítíte, jak nepříjemně vám je?

Je čas vidět i bolest, která byla v dětství působena mužům. Osvobození, ale i ponoření se do hluboké bolesti pokřiveného mužství může pak být promluvou do duše hodných kluků, které naučil svět pouze to, jak se vyhýbat zlobě žen a plnit jejich přání.

Zní to tak bolestivě!

A navíc tu je velmi, velmi tenká hranice, za kterou muž padá do submisivní role, podpantofláka, týraného muže nebo muže, kterého přetlak naučí chovat se sám agresivně.

Jenže ten kotel potlačovaného vzteku z nátlaku společnosti v sobě má nejen muž, ale jak na stránkách knihy pochopíte, také žena. Žena, která musí přebírat role muže, aby rodina fungovala.

Jak tedy vypadá správný muž?

Téma se velmi často točí kolem mužské frustrace…

Některé mechanismy vzniku mužské frustrace jsou společné s ženskou frustrací, je to ta bezmoc, které jsme byli vystavováni až příliš. Ten nátlak na plnění cizích požadavků, v rodině, ve škole, v práci… To nenalezená vlastní duše, vlastní rovnováha, na kterou jsme prostě v životě NIKDY NEMĚLI ČAS…

Kniha je stará dvacet tři let, u nás se jedná o druhé vydání (první vyšlo pod názvem Rádce pravého muže), o to více je fascinující každé slovo. Je pohlazením a úlevou pro muže, který se necítí být ve své kůži, je pohlazením pro ženy, které cítí, že jejich potřeba pravého muže je skutečně založena na přirozeném vnímání.

A co tu najdete?

Pokud se po takovémto typu knih poohlížíte, asi už znáte pojmy jako toxický stud, mechanismy přežití apod.

A ano, právě to se budeme s autorem přeučovat. A chápat, kde co vzniklo.

Ulevíme ženám, které historie nutí vést domácnost, ulevíme mužům, kteří neměli ty pravé muže kolem sebe, aby sami našli své místo v životě. A celkově si pomůžeme rozvíjet realistický pohled na svět.

„Práce s léčebným programem popsaným v této knize je ten největší dar, který sami sobě a těm, které máte rádi, můžete dát.“

A jej to dobrý první krok pro řešení celého problému s jinými druhy terapie, je to odrazový můstek pro lepší život. A lepší život pro vaše sny, pánové… i dámy.

A mnohdy někomu postačí už jen tato kniha. Možná…

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2023, www.synergiepublishing.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz