Hlavní obsah
Umění a zábava

Odtajněné příběhy a napětí v novém filmu Jiřího Mádla

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální materiály filmové distribuce

Archivní nahrávka, která mohla změnit dějiny. Nová strhující podívaná od Jiřího Mádla.

Článek

V ulicích Prahy zní rokenrol, v redakci Československého rozhlasu se chystá revoluce. Nová nahrávka v rukou mladého redaktora Tomáše otevírá bránu do spletitého světa tajných služeb a skrytých hrozeb. V srdci normalizace se rozpoutává boj o pravdu, svobodu a životy nevinných. Ponořte se do strhujícího thrilleru „Vlny“ od Jiřího Mádla a odhalte tajemství, které mohlo změnit běh dějin.

V utajení normalizace:

Film „Vlny“ nás zavádí do roku 1968, do bouřlivého období plného studentských protestů a nadějí na reformu socialismu. Mladý Tomáš se nečekaně ocitá v prestižní redakci mezinárodního vysílání Československého rozhlasu. Atmosféra je nabitá energií, ale i skrytým nebezpečím. Redaktoři se stávají terčem Státní bezpečnosti, která se snaží zamezit šíření nepohodlných informací.

Nahrávka, která mění osudy:

Tomášovi se do rukou dostává unikátní nahrávka, která odhaluje znepokojivé praktiky režimu. Rozhodnutí, co s ní udělat, mu doslova zlomí život. Má riskovat vše a zveřejnit pravdu, nebo chránit sebe a své blízké?

Souboj s mocí:

Tomáš se ocitá v centru mocenského boje mezi tajnými službami a odvážnými novináři, kteří se odmítají podvolit. Atmosféra houstne, napětí stoupá a s každým krokem se blíží neodvratná konfrontace.

Film plný emocí a historických faktů:

Jiří Mádl mistrně propojuje napínavý příběh s autentickými událostmi a archivními záběry. Vzniká tak jedinečný film, který oslovuje jak milovníky thrillerů, tak i ty, kteří se zajímají o historii Československa.

Herecké hvězdy v akci:

Hlavní role se ujal Vojtěch Vodochodský, po jeho boku se objeví Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek a další skvělí herci. Jejich výkony dodávají filmu na autentičnosti a emoční hloubce.

Vlny, které zvednou hladinu:

Film „Vlny“ otevírá důležitá témata svobody slova, morálních dilemat a obětavosti v boji za pravdu. Nechybí napětí, akce a silné emoce, které vás udrží v napětí až do samého konce.

Přijměte pozvání do minulosti a odhalte tajemství, které mohlo změnit osudy mnoha lidí.

Doplňující informace:

  • Premiéra: 15. srpna 2024
  • Režie: Jiří Mádl
  • Scénář: Jiří Mádl
  • Kamera: Martin Žiaran
  • Hrají: Vojtěch Vodochodský, Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Marika Šoposká, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček, Petr Halíček, Martin Hofmann, Jacob Erftemeijer, Jan Nedbal, Tomáš Maštalír, Igor Bareš

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz