Hlavní obsah
Aktuální dění

Hnojomety už jedou: Fica nařídil zlikvidovat Brusel. Šíří to i strana Vandase a Blaška

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Hnojomety vůči liberální demokracii, médiím nebo Evropské unii spojené s atentátem na Roberta Fica už začaly poslušně přebírat ruskou propagandu. Na svých kanálech to šíří i  strana, za kterou kandiduje Hynek Blaško nebo Tomáš Vandas.

Článek

To, že ruské hnojomety začnou okamžitě chrlit v podstatě libovolné bláboly o tom, kdo všechno za útok na Fica může, se dalo očekávat. S jakým gustem se do nich ale pouští některé kanály dezinformační žumpy, je skoro překvapivé.

Jednou ze stok, kde se takové příspěvky pěkně mísí s notnou dávkou domácí produkce, je i telegramový kanál strany Aliance národních sil. Již název poměrně jasně napovídá, že se jedná o stranu samozřejmě národoveckou, která slibuje, že odejde z EU i NATO, nebo třeba i takovou bizarnost jako je vyplácení reparací od Německa ve výši až deseti bilionů korun! Ve svém programu mimochodem také zmiňuje 5G sítě „ohrožující genetiku člověka“. To je tak pro představu.

Ruská propaganda v plné parádě

Tahle strana je normálně jen další součást koláže bizáru domácí politiky. Teď očividně již přestala jakkoliv předstírat, že není pátou kolonou Kremlu. Neváhá totiž šířit zprávy na vyloženě proruském dezinfowebu, kde šíří výroky jakéhosi Andreje Perly.

„Pokus o atentát na Fica je nade vší pochybnost dílem Bruselu. Borrell brání svou krásnou evropskou zahradu. Ursula musela osobně vybrat pachatele. Z řad těch nejdůvěryhodnějších. Z nejdůvěryhodnějších představitelů pokrokových pohlaví,“ tvrdí tento pán. Kdo to je se dá dohledat spíše na ruských webech, kde se o něm píše jako třeba o specialistovi v oblasti „politických technologií“. V předkladu to nejspíš znamená něco jako propagandista.

Domácí dezinformační antisystémová scéna okamžitě začala po vzoru svých slovenských a ruských kamarádů vykládat o tom, jak za atentát můžou liberálové. Protože proto. Tvrdí to i Aliance národních sil, jejíž lídr Hynek Blaško se stal až tak šíleným europoslancem, že se rozhádal i s SPD.

Mluví samozřejmě o prohnilém západu, médiích nebo neziskovkách, které „se uchylují k výhružný činům a teroristickým aktům zavánějícím fašismem, když se jim nelíbí, koho si demokraticky zvolili lidé za premiéra své vlastní země“.

Blaško přirovnává Fialu k nacistům

Tady by bylo záhodné připomenout, jak se nedávno vyjadřoval sám Blaško o premiérovi ČR Petru Fialovi. Ve svém projevu ho neváhal přirovnat rovnou k ministrovi propagandy hitlerovského Německo Josefu Goebbelsovi. Samozřejmě jde o projev klasického „chcimírství“, kdy mají národovci hysterické záchvaty z toho, že Fiala se postavil na stranu Ukrajiny napadené Ruskem.

Tento člověk je mimochodem bývalý voják, což je spíš smutné. Mohl by se ale zamyslet nad tím, že je na stejné kandidátce jako Vandas, tedy bývalý předseda Dělnické strany, kterou rozpustil soud a mimo jiné to odůvodnil takto: „Odkazy Dělnické strany na české národně sociální hnutí jsou zástěrkou a ve skutečnosti jde o ideologii hitlerovského nacionálního socialismu a neonacismu, od nichž se DS nikdy veřejně nedistancovala“. Generál by se mohl zamyslet nad tím, kdo má blíže ke Goebbelsovi, jestli Fiala nebo Vandas. Napovíme, že správná odpověď začíná stejným písmenkem jako předsedkyně strany, za kterou chce do evropského parlamentu.

Foto: https://cz24.news/

Ukázka z dezinformačního webu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz