Hlavní obsah
Názory a úvahy

Lidovec Benešík se diví, že v Británii jsou muslimové, a dělá ostudu před velvyslancem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Lidovecký poslanec Ondřej Benešík předvedl další kvalitní výstup na sociálních sítích. Podivoval se nad tím, že v britském parlamentu je muslimka a přísahá na Korán. Ještě se drze ptal britského velvyslance, co on na to.

Článek

Lidovci jsou svými zábavnými výroky nejen na sociálních sítích již pověstní. Benešíkův kolega Heller svojí přednáškou o kuřecím a hovězím v souvislosti s manželstvím pro všechny pobavil celý národ.

Pan poslanec se asi rozhodl, že lidovci potřebují další zářez v pomyslném závodu o nejhloupější výrok, a vydal se proto na sociální síť X. Možná se pořádně posilnil vínem bez spotřební daně. Pan lidovec sdílel video, kde jedna z nově zvolených poslankyň britského parlamentu skládá slib. Slib skládala na Korán, protože je očividně muslimka. Tady si ale pan poslanec asi řekl „JSEM ZDĚŠEN“. Nelenil a hned se na sociální síti ptal „co na to pan velvyslanec“.

Co tím myslel, nikdo neví

Co tím Benešík myslel, je poměrně záhadou. Možná nevěděl, že Velká Británie má dost dlouhou koloniální minulost a žijí tam třeba i Indové nebo černoši. Možná dostal nějaký záchvat okamurovství a při pohledu na Korán hned vidí zkázu evropské civilizace. Už jsou tu! V kostele ho asi neučili o tom, že stejně jako křesťané, tak i muslimové věří v jednoho boha a když ona poslankyně mluvila o Alláhovi, tak myslela stejného boha, jako mají křesťané. Dokonce muslimové znají i Ježíše jako proroka. Jak by se asi zděsil, kdyby si uvědomil, že sám Ježíš asi vypadal spíš jako dnešní Arabové než jako blonďatý běloch.

Ostuda byla hned

Drzost, se kterou Benešík na sociální síti rovnou oslovoval britského diplomata, nezůstala bez odpovědi. Velvyslanec Matt Field sice asi moc nepochopil, co po něm zděšený poslanec chtěl. „Nevím, zda rozumím vaší otázce,“ napsal, ale vysvětlil mu, že v britském parlamentu mohou poslanci skládat slib na náboženský text podle svého vyznání nebo nemusí používat žádný náboženský text. Český poslanec ale ještě dodal, že podle něj mu tedy velvyslanec nerozuměl. Asi nepochopil jeho zděšení. Nutno dodat, že Benešík poměrně brzo svůj příspěvek hrdinně smazal. Asi se mu nelíbily odpovědi.

Anketa

Patří poslanec Benešík do parlamentu?
ANO
14,8 %
NE
73,4 %
Ať zůstane radši ve sklípku
11,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 533 čtenářů.

Rozhodně to není poprvé, co se poslanec Benešík rozhodl rozčeřit nudné vody sociálních sítí. Loni předvedl velmi kvalitní výkon, když sdílel fotku z Moravy, kde jsou podle něj kluci kluci a holky holky a nikdo neřeší 76 pohlaví. Když, se ho někdo zeptal, proč mají lidovci pořád potřebu brát si LGBT tematiku takzvaně „do úst“ a sveřepě odmítají manželství pro všechny, vyjádřil se velmi inteligentně. „Manželství pro všechny? Bude si tedy bratr moci vzít svou sestru?“ napsal.

Jestli takový člověk má reprezentovat náš národ, to ať si každý rozhodně sám.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz