Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rajchl přiznal, že v EU nic nezmůže. Chce ale vyšetřovat „covidový podvod“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Vůdce hnutí PRO Jindřich Rajchl na předvolebním mítinku v hloučku lidí naštvaných na celý svět projevil nevídanou dávku pragmatismu. Uznal, že v Evropském parlamentu nezmůže vůbec nic. Hned bych ho běžel volit.

Článek

Přestože řada lidí využila středečního volna k prodlouženému víkendu a dala si volno i ve čtvrtek a pátek, mistr Rajchl nelenil a poté, co jako správný kamarád totalitních režimů 8. května projevil svou lásku k Rusku, vyjel opět agitovat do ulic. Tentokrát v Havířově.

Koho by to zajímalo, co ve středu vykládal, nechť si níže poslechne jeho vyznání. Upozorňuje, že západ nám nikdy nepomohl, a proto se teď máme vydat hledat spásu do náručí Putina. Neopomíná mluvit o tom, že stejně jako 2. světovou válku začali nacisté, tak stejní nacisté jsou Ukrajinci. Ale Jindra rozhodně není proruský kolaborant, jak opakovaně vykládá na svých dýcháncích na Václavském náměstí.

Za pozornost ovšem stojí jeho čtvrteční mítink, kam dorazilo asi tak 20 až 30 lidí. Je vidět, že pod Fialou už se kýve židle. Přestože mluvil o všem možném, přeci jenom se blíží volby do evropského parlamentu, kam samozřejmě vůdce hnutí PRO kandiduje jako hlavní mozek celého hnutí.

Vnímá Rajchl realitu?

Na mítinku s podobně ideově naladěnými občany projevil až pozoruhodnou míru realismu a pragmatismu. Uznal, že i v alternativní realitě, kdy ho parta naštvaných strejců a fanoušků Vladimíra Putina zvolí do evropského parlamentu, tak tam vlastně nic neudělá.

Poměrně realisticky také řekl, že vlastně čeští europoslanci, kterých je méně než fotbalistů při zápase na hřišti, můžou něco extra dokázat. Ještě k tomu ale minimálně tak 10 z těch 21 podle něj sežerou Piráti nebo „paní Danuše“. „Ta když promluví, to je jak na Silvestra, hned to člověka rozesměje,“ dodal. Ona by asi zas mohla smát, že na rozdíl od Rajchla má místo v europarlamentu poměrně jisté.

Zbytek nově zvolených europoslanců podle mistra Rajchla může být „normální“. Do této množiny tedy počítá i ANO. U toho je ale problém, že v minulosti do EU vyslali třeba Jourovou nebo Charanzovou a ty jsou v jeho očích dost fuj.

Zajímá ještě někoho covid?

Vůdce PRO ale má jeden cíl, co chce v evropském parlamentu dělat. Tedy, pokud ho tam těch pár zmatených lidí nakonec zvolí. „Uděláme všechno pro to, abysme vyšetřili ten covidový podvod, protože to je 70 miliard euro a poškození zdraví, totální mengelismus, co tady s náma předvedli,“ řekl. O co jde sice moc nevysvětlil, ale skupinka jeho posluchačů ho očividně chápala. Taky se prý s partou podobných individuí z celé Evropy dohodli, že už nikdy nezvolí Ursulu von der Leyen. To, aby se teda začala bát, Rajchlové všech zemí se spojili!

Zde je na místě připomenout, že vůdce Rajchl se honosí titulem JUDr., a je tedy absolvent právnické fakulty. To by možná mohl tedy vědět, že poslanci většinou nejsou ti, kdo něco vyšetřují a že od toho v civilizovaných zemích je policie. Když člověk zabrousí na stránky evropského parlamentu, tak se také dozví že „Parlament může zřídit vyšetřovací výbor, aby přezkoumal porušování práva EU členskými státy“. Jestli pod to spadá nějaký vymyšlený covidový podvod, těžko říct.

Všechno hned zruší

Možná by stálo za to zamyslet se, jestli zrovna covid a podobné blouznění už není tak trochu pasé. Nicméně maxilídr Rajchl na svém mítinku zmínil, že WHO, tedy Světová zdravotnická organizace, chce přijmou jakousi pandemickou smlouvu, která tu zavede samozřejmě větší diktaturu než tu, co předvádí EU. To by se v Rusku určitě nestalo! „V momentě, kdy vyhrajeme volby, tak ji umím zrušit druhý den,“ slíbil. Problém je, že ty volby asi nevyhraje. A taky jde tedy o úplně vymyšlený blábol na úrovni řetězových mailů.

Chce do televize

Rajchl svým fanouškům nijak neskrývá, že volby evropského parlamentu ho vlastně vůbec nezajímají a ta pravá revoluce má přijít až s volbami do Sněmovny. Přestože Green Deal čeští europoslanci nezastaví, má jeho kandidatura i v těchto volbách další cíle. Jeden z nich je „dostat se do televize“ jako relevantní strana, jak řekl. Teď ho totiž prý ignorují. Ono také proč by ne, když se jeho parta pohybuje mezi nula až tak maximálně třemi procenty v průzkumech volebních preferencí.

Ale do televize ho podle Rajchla nezvou proto, že se ho bojí a tahají tam raději soudružku Konečnou a další opoziční bojovníky. V televizi totiž vidí, že je tu 60 procent naštvaných lidí, co nikdy nebudou volit pětikoalici. „Oni je potřebují nasměrovat na lidi a strany, které pro ně nejsou nebezpečím. My pro ně nebezpečí jsme,“ doplnil. Stejně jako před pár minutami na mítiku pan vůdce projevil velkou dávku pragmatismu, tak to vynuloval slušnou porcí sebevědomí.

Nebudeme kolonií ani spolkovou zemí!

Mistr Rajchl samozřejmě již běžně s kadencí okresního tajemníka KSČ mluví o tom, jak Česko nesmí být kolonií prohnilého Západu. Ostatně velmi kvalitní podobný projev na jeho demonstraci pronesl nedávno Jiří Paroubek alias Sexymozek.

Velekněz PRO Rajchl ale posunul tyto úvahy výrazně dál. V příštích volbách podle ně půjde o to, zda se ČR stane 17. spolkovou zemí Německa, zda přijmeme euro nebo jestli si sem budeme vozit migranty. Pokud pomineme úplnou absurditu tohoto blábolu, který jistě vychází hlavně z touhy stát se místo spolkovou zemí další enklávou Ruska, se nabízí opravdu zásadní otázka. Proč by měli sakra Němci chtít Čechy jako spolkovou zemi? Jako, že trpí neukojitelnou touhou vlastně Česko živit.

Volte mě hned!

Rajchl ale má i další úkol, vysvětloval. Chce sjednotit národně konzervativní opozici. Protože pak bude as nejspíš vládnout všem. Rajchl tvrdí, že už dnes se rodí koalice ANO a ODS a pak „bude vymalováno“. Tím myslel třeba to, že budeme spolkovou zemí SRN. Chce spojit tři strany se stejným cílem a to PRO, SPD a Svobodné. Mají stejný cíl, řekl. Na Chodově už se Babiš třese hrůzou a Okamura ve svém tubusovém domě již připravuje slučovací sjezd.

Lidem ale má guru Rajchl co slíbit. „Pokud mi dáte tu možnost vašimi hlasy, tak vám předvedu v přímém přenosu, že Rakušana a Černochovou zašlapu do země,“ slíbil lidu a sklidil potlesk celých deseti lidí u stánku. Spasitel se konečně zjevil!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz