Hlavní obsah
Názory a úvahy

Velkovlastenci neuznávají mistrovství bez Rusů. Radují se z medaile?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

V temných zákoutích internetu se s mistrovství světa v hokeji šíří myšlenka, zda opravdu můžeme považovat mistrovství světa za mistrovství bez účasti Ruska. Myslí to úplně vážně.

Článek

Myšlenku zvedl opravdový myslitel a jeden z předních hlasů dezinformační scény Ivan Smetana. Má dokonce vlastní „televizi“, tedy internetovou stránku, na které vysílá svá velká žurnalistická vystoupení. Jeho velkým oblíbencem je třeba agrobaron Jandejsek, který vám rád vysvětlí, že Green Deal je blbost, protože když tu žili dinosauři, tak bylo CO2 hodně a měli se skvěle.

Smetana provokativně nasadil kšiltovku s ruskou vlajkou a ptá se, jakou budou mít hodnotu zlaté medaile bez účasti ruských hráčů. „Je to opravdu mistrovství světa bez tak velké země,“ nahazuje svým fanouškům a ti okamžitě reagují.

Ani na to nekouknou

Odpověď je samozřejmě, že ne. Třeba paní Šárka jasně doma řekla, že hokej v televizi nepustí, dokud tam zase nebudou Rusové. Další lidé píší, že to je mistrovství světa NATO! Vtipné je, že zrovna finále hraje Švýcarsko. Další paní Jolana skoro pláče při pomyšlení, jak těm ruským klukům musí být, když nemůžou v Praze honit puk. Třeba je jim líp na frontě, to asi dámu ale nenapadne.

Anketa

Patří Rusko do civilizovaného světa?
ANO
13,4 %
NE
86,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2886 čtenářů.

Sám Smetana v diskusi připojil opravdu pádný argument. Nikdo tu není proruský a chce jen odpovědi! „Je rajčatový kečup opravdu rajčatový, když je tam 40 procent jablek? Nebo kolik máme pohlaví?“ útočí jasně na komoru. Logika jak z Kremlu. Možná by se pan velkovlastenec mohl zamyslet nad tím, jestli má nějaká země, co bez mrknutí oka vraždí civilisty i třeba děti, právo hrát jen tak hokej s civilizovanými státy. Třeba s Českem, tedy zemí, kterou sám Putin označil za svého nepřítele a kde vesele pořádá teroristické útoky.

Je to něco jako kečup

Smetana se ale ještě rozohnil ve svém vlasteneckém vysílání na všechny, kdo nejsou opravdoví vlastenci. Ptá se, kde byli, když dětem strkali tyčinky do nosu. Tím myslí covid, co byl samozřejmě strašlivý podvod řízený ilumináty a ještěřími lidmi. Nadává také vlastencům, že jsou vlastenci, jen když lemtají pivo a řvou v hospodě, zatímco on jezdí po republice a otravuje lidi na úřadech. Nadával jim, že chodí v triku s nápisem New York a ne Textilka Frýdek-Místek. Jaká to kapitalistická odpornost!

To je sakra frajer! Ale ten hokej bez Ruska přes srdce nepřenesl. Dokonce vznesl i velmi kontroverzní otázku. „Co když vynechají nás?“ ptal se. No pokud ČR nerozpoutá válku, tak se to nestane, ale blábolit se dá očividně donekonečna.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz