Hlavní obsah
Aktuální dění

Dezinformátorovi smazali video za výzvu k násilí. Prý za to může Novotný!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

O kvalitní dávku internetového bizáru se postaral v posledních dnech jistý pan Smetana a jeho dezinformační vysílačka. Facebook mu chce smazat stránku za výzvy k násilí. On ale ví, odkud vítr fouká. Nitky sahají až do Řeporyj!

Článek

Ivan Smetana je člověk, který svojí dezinformační kariéru začal už v době covidu. Dokonce chtěl kandidovat na prezidenta, ale pak to vzdal. V poslední době byl jeho prý „žurnalistický projekt“ třeba věrným souputníkem různých akcí agrobarona Jandejska, který se do širšího povědomí dostal hlavně svým únorovým protestem, který měl být o zemědělství a skončil jako absolutní antisystémová žumpa, ze které opravdoví zemědělci raději odjeli.

Teď ale Svoboda přišel s opravdu kvalitním materiálem, který je ale nutno vylíčit pěkně od začátku. V pondělí Svoboda na svém kanále komentoval nedávný případ úmrtí ženy po útoku cyklisty. Případ se objevil v řadě médií nejspíš proto, že státní zástupkyně navrhla pachateli podmínku. Svoboda neváhal a policisty, státní zástupce i dokonce soudce nazval „psychologickými vrahy“. Dál také vykládal, že to prý po eurovolbách rozjede a těchto „vrahů v talárech“ je tu hodně. Co tím naznačuje, těžko říct. Možná chystá masivní letákovou kampaň.

Přeje setkání s agresorem

Připojil ale také vzkaz právě zmíněné státní zástupkyni z kauzy útoku cyklisty. „Vám paní státní zástupkyně přeji, abyste natrefila na stejně agresivního cyklistu, který by vám zmaloval obličej, protože jinak to nebudete schopná pochopit,“ řekl. Doplnil, že prý za tím, co se tu děje, je buď chlast, nebo drogy, a proto se s tím musí něco dělat. Lidi jsou podle něj možná také agresivní proto, že si nabrali hypotéky a jsou ve stresu.

Možná by stačilo pořídit si podobný dezinformační kanál a vybírat po vzoru Xavera nebo Holce drobásky za hysterické protivládní výlevy, ale o tom až později. Zajímavé také je, že ve svém vysílání setkání s agresorem přeje i soudcům, přestože v tomto případě nepadl žádný rozsudek. To ho asi nezajímá.

Mazalo se dost rychle

Svoboda neopomenul dodat, že státní zástupkyni nepřeje smrt, ale aby narazila na stejného útočníka jako v případu agresivního cyklisty. To je hodně šalamounské. Kupodivu to ale netrvalo dlouho a Facebook zareagoval. Mimochodem ještě tedy pan Svoboda hlásal, že se „musí napravit justice“.

Pokračování se dozvíme v dalším díle jeho vysílání, které přišlo o den později.

V tom oznámil, že potřebuje pomoc, rozuměj peníze. „Opětovně nám smazali video, údajně za nabádání k násilí,“ řekl lidu. Svoboda se ale pořádně rozjel. Někdo se totiž podle něj jeho internetové vysílačky bojí, a proto ji musí zničit! Proto musí povolat advokáta a potřebuje peníze. Podobné žebrání peněz jsme tady u lidí jako Vrabel apod. rozhodně doposud neviděli.

Pojede si to nimi vyřídit, ale musíte poslat peníze

Pan Svoboda asi úplně nechápe, že sociální sítě jsou soukromé firmy, které si samy rozhodují o tom, co budou na svém webu tolerovat nebo ne, a přestože tady lidé jako on permanentně vykládají něco o cenzuře, tak když mu tu stránku smažou, nezmůže s tím vůbec nic i s armádou právníků. Je to ale poměrně chytrá záminka, jak vybrat od ne zrovna osvícených lidí peníze na to, aby si mohl udělat výlet do USA.

Tam totiž sídlí tihle hybatelé světa, co z něj mají strach. Jeho výlet si lze představit asi tak, že se pán s vizáží zmateného turisty s ponožkami v sandálech půjde dobývat do nějakého domu s nápisem Facebook, kde se s ním nikdo nebude bavit a pak nám sdělí, jak se proti němu spikl celý svět.

Může za to Novotný

Pak ale přišel opravdu geniální vrchol celého vysílání. „Tady už někomu hodně teče do bot, když se k tomu uchýlil, a já bych rád pozdravil do Řeporyj,“dodal se spikleneckým mrknutím. Není to náhoda, protože tuto městskou část řídí neblaze proslulý starosta Pavel Novotný, kterého dezinfo scéna opravdu hodně nemá ráda. Jedním z mnoha důvodů je nejspíš jejich láska k Rusku a Novotného pomník Vlasovcům. Svoboda to také neváhal říct. Pošlete mi peníze a nandáme to Novotnému a všem, co se ho snaží zničit. Možná by stálo za to zeptat se starosty, jestli o něm někdy slyšel. Nebo jestli náhodou neřídí celosvětové spiknutí, co maže stránky po internetech! Docela se o tom dá pochybovat.

Na závěr o pohlavích a koníčcích

Jako takovou perličku závěrem nelze nezmínit jednu opravdu bravurní myšlenku z vysílání pana Svobody. Sliboval totiž masivní akci, že objede všechny města a bude se prý bavit o dezinformacích, protože samozřejmě v jeho světě je dezinformace všechno, co si sám nevymyslel. Mluvil ale také o tom, že se prý bude bavit o tom, kolik je na světě pohlaví. „Pokud mě někdo přesvědčí, že je koník a ukáže mi kopýtka, tak se ho budu ptát, protože kopýtka si může nechat udělat, jestli mi udělá i koblihu. A pokud tu koblihu neudělá, nebudu věřit, že pohlaví je víc,“ pravil.

Co to má být, je asi na naší představivosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz