Hlavní obsah
Názory a úvahy

Xaver Vašáryové poslal hodně vulgární vzkaz. Dezinformátoři už tleskají

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Opravdu pozoruhodnou dávku hnusu do veřejného prostoru vypustil Luboš Xaver Veselý na svém pravidelném vysílání teleshoppingu pro lidi, co nechápou svět kolem sebe a vadí jim prostě všechno. Xaverovi očividně zase vadí, že někdo říká, co si myslí.

Článek

„Milá zlatá, ty spodino, já ti ze srdce přeju, aby ti mráz roztrhnul .....,“ řekl ve svém živém vysílání Luboš Xaver Veselý. Jeho vyjádření už pilně šíří různé dezinformační žumpy, stačí si napsat heslo Xaver a Vašáryová do Googlu.

Povídání o pudingu

Pro ty méně znalé podivných zákoutí internetu je záhodno tohoto pána zevrubně představit. Kdysi býval něčím, co by se asi dalo nazvat novinář a dokonce vysílal na Českém rozhlase. Památný je jeho rozhovor s tehdy ještě prezidentem Milošem Zemanem, kde se diskutovalo o pudingu. Xaver se pana prezidenta také ptal například na to, zda má rád koprovku a dostalo se mu jednoznačné odpovědi. „Fuj,“ pravil tehdy Zeman.

Jeho rozhovory možná byly spíše neškodné blábolení, i když si tam očividně zval zrovna z řad politiků jen svoje oblíbence. Xaver pak postupně z éteru odešel a dal se na kariéru něčeho, co by se dalo zjednodušeně pospat jako „youtuber pro dezoláty“, i když taková zlá slovíčka používám nerad. V jeho vysílání to vypadá tak, že Xaver tam sedí, občas si zapálí cigáro a většinou nadává hlavně na vládu, Petr Fialu a všechno, co většinou štve obdivovatele lidí jako Rajchl, Okamura nebo KSČM. Do vysílání mu pak jeho podporovatelé posílají za odměnu korunky.

Není se tedy čemu divit, že Xaver využil atentátu na Roberta Fica k příležitosti nahrabat další drobásky. Jeho vulgární vzkaz slovenské herečce vyslal proto, že si jako chytrý hoch našel její vyjádření po slovenských volbách, kdy se Fico a jeho nacionalističtí kamarádi chopili moci. Vašáryová totiž řekla, že Smer nabral nesystémové voliče nebo, že ho volila spodina. No, vzhledem k tomu, co jeho strana a jejich koaliční parťáci předvádí, je asi dost pravda.

Posílejte penízky

Xaver se pro korunky jako poslušný psík hned chopil také jejich blábolů o tom, jak za atentát můžou liberálové nebo třeba novináři. To, že Ficova vláda dělá na Slovensku totální humus a někdo o tom píše do novin, není moc vina novinářů, ale těch politiků. Stačí se podívat na jejich plánovou likvidaci slovenské veřejnoprávní televize. Ale Xaver novinář rozhodně není. Proto neváhal a hned to musel Vašáryové vytmavit, ať spodina pěkně hýká blahem a posílá penízky.

Jeho projekt mimochodem už funguje jako taková internetová „televize“, kde podobný teleshopping provozuje také Petr Holec, který se své původní novinářské profesi už hodně vzdálil. Jeho fanoušci posílají korunky hlavně díky kadenci, kterou dokáže během svých online hnojometů říct za minut tak zhruba 20krát Fiala a 30krát Pavel. Ty totiž nemají u Xaverů rádi.

Co je ovšem už poměrně bizarní je, že pan Veselý je také členem Rady České televize. Jeho členství v radě je zhruba tak stejně bizarní, jako že tam s ním sedí hokejista Jiří Šlégr. Možná by poslanci a nyní i senátoři mohli zamyslet nad tím, co za lidi do těch rad posílají.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz