Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vidlák hlásá, že Vrbětice byla false flag operace. Konečně projevil lásku k Putinovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V době, kdy se ve veřejném prostoru opět mluví o výbuchu ve Vrběticích, se k němu vyjádřil i jeden z exponentů české dezinformační scény titulující se Vidlák. Neváhal to označit za takzvanou operaci pod falešnou vlajkou.

Článek

V médiích v posledních dnech rezonují články o tom, že policie ukončila vyšetřování výbuchu v muničním areálu ve Vrběticích z roku 2014. Podle vyšetřovatelů se potvrdilo, že za ním stáli agenti ruské vojenské rozvědky GRU. Například premiér Petr Fiala řekl, že se jasně potvrdilo, že Rusko proti Česku vede hybridní válku. Mimo jiné Výbuch stál životy dva české občany.

Na tématu se neváhal přiživit i jistý Daniel Sterzik, který se do veřeného prostoru dostal hlavně jako parazit na různých demonstracích. Loni v listopadu se například dostal na pódium odborářské demonstrace po boku předsedy Asociace samostatných odborů Bohumíra Dufka. Letos v únoru se po boku agrobarona Zdeňka Jandejska stal jednou z tváří bizarního protestu, který si zase vzal za rukojmí zemědělce. Tehdy došlo mimo jiné k tomu, že část zemědělců, kteří se touhle partou nechali zlákat k účasti na demonstraci, paradoxně na protest proti protestu odjela domů. Asi jim došlo, co je to za lidi.

Expert na všechno

Pan Vidlák se z nějakého podivného důvodu považuje za tak odborně zdatného, že se může vyjadřovat o českém zemědělství. To, že pracoval nějakou dobu v zemědělském podniku z Agrofertu, z něj dělá asi tak stejného experta jako skladníka třeba z Lidlu, který by se veřejně tituloval jako expert na maloobchod.

To, že Vidláka srdce táhne k Rusku a Putinovi, bylo poměrně jasné už dávno. Teď tomu ale nasadil doslova korunu. Na dezinformační žumpě neČT24 komentoval nedávnou návštěvu Petra Fiala v USA. Reagoval tam na absurdní výmysly dalšího dezinformátora Vrabela, který tvrdí, že do ČR brzo přiletí vojáci USA.

Vidlák jako expert na všechno to ještě rozvedl. „Nevylučoval bych to. Ale rovnou říkám, že tomu musí něco předcházet. Nějaká false flag operace. Nějaké Gliwice, Vrbětice nebo Tonkingský záliv. Pak se může stát mnohem víc než jen příjezd amerických vojáků. Třeba příjezd amerických jaderných zbraní do Polska,“ řekl na webu.

V překladu to znamená, že pan expert jen vesele šíří ruskou propagandu a v podstatě tvrdí, že teroristický útok ve Vrběticích si klidně mohlo Česko zinscenovat samo. Nebo to třeba mohli být vesmírní ještěři, do hlavy těchto lidí bohužel nevidíme. Jako false flag operace se označují akce vedené například vládou tak, aby mohly vinit někoho jiného. Právě Vidlákem zmiňované Gliwice bylo právě nacistickým Německem zinscenované přepadení vysílačky v Polsku, aby mohli nacisté rozpoutat druhou světovou válku.

Drzost nejvyššího kalibru

Zmiňovat zrovna tuto událost je jen příklad totální drzosti, s jakou tento člověk veřejně předvádí své sympatie k Rusku. Možná by měl zvážit emigraci, protože veřejně vystupuje proti zájmům své vlasti jako regulérní kolaborant.

Není samozřejmě první, kdo podobné bláboly vypouští. Nekorunovaná královna bizáru Klára Samková se toho dopustila již dřív v souvislosti se střelbou na Filozofické fakultě UK z konce loňského roku. „Můžeme zcela vyloučit, že to nebyl připravovaný Martin Šmíd, ale tentokrát skutečný?“ položila rétorickou otázku v rozhovoru s dalším exponentem protisystémové scény Jiřím Havlem. Její tajemné vyjádření odkazuje na fámu o smrti studenta v listopadu 1989. Samková spekulovala, zda byli lidé zastřelení na fakultě obětováni. „K něčemu, nevíme k čemu,“ dodala.

Zda je tenhle člověk normální, nechť posoudí každý sám. Přiživovat svoje dezolátní halucinace na smrti lidí, ať už jde o Samkovou nebo Vidláka, je ale rozhodně pěkný humus.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz