Hlavní obsah
Internet a technologie

Co tě čeká bez socek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MrDagoth

Sociální sítě zdroj: deeply cz

Deset důvodů, proč je šťastný život bez sociálních médií nejen možný, ale přímo báječný

Článek

Deset důvodů, proč je šťastný život bez sociálních médií nejen možný, ale přímo báječný

1. Hluboký spánek bez „pingů“ a „bliků“ - Představte si, že jste se právě ponořili do království Morfeova, kde vaše sny tančí v rytmu valčíku, a najednou… *ping!* Váš telefon vás vytáhne zpět do reality, protože někdo právě lajknul váš příspěvek o tom, jak dobře spíte. Ironie? S bezsociálním životem si můžete užívat nepřerušeného osmi hodinového spánkového koncertu každou noc.

2. Rozhovory oči v oči - nová exotika - V dnešní době je hledání někoho, kdo vám bude věnovat plnou pozornost bez pohledu na telefon, srovnatelné s hledáním jednorožce. Bez sociálních médií se stanete tím jednorožcem a lidé budou ohromeni vaší schopností udržet oční kontakt. To je magie!

3. Jídlo, které nevyfotíte, chutná lépe - Víte, co je lepší než fotka vašeho avokádového toastu na Instagramu? Skutečně si vychutnat každé sousto bez přemýšlení, jaký filtr by nejlépe zvýraznil zelenou barvu. Věřte mi, vaše chuťové buňky vám poděkují.

4. Mystická aura tajemství - Když nebudete sdílet každý svůj krok na sociálních médiích, lidé začnou být zvědaví. Co děláte? Kam jste se poděli? Vaše absence na internetu vás obdaří tajemnou aurou, která je v dnešní době vzácnější než Bitcoin.

5. Sebevědomí silné jako Hulk - Bez neustálého porovnávání se s upravenými fotkami influencerů na Instagramu, které vypadají, že jedí jahody na Marsu, se vaše sebevědomí začne posilovat. Najednou se cítíte silní, schopní a připravení čelit světu, a to vše bez toho, abyste si museli koupit nové detoxikační čaje.

6. Hodiny ztraceného času zpět ve vaší moci - Když přestanete sledovat každou Instagramovou story, zjistíte, že máte najednou tolik volného času, že si můžete přečíst „Válku a mír“, naučit se pletení košíků nebo konečně začít psát ten román, o kterém jste vždycky snili.

7. Zážitky jen pro vás - Některé z nejlepších okamžiků v životě nejsou určeny pro sdílení, ale pro osobní prožitek. Bez nutnosti vše dokumentovat pro sociální média zažijete skutečné radosti, jako je pozorování západu slunce nebo tajný tanec v dešti, bez pokušení zaznamenat to.

8. Naučíte se být sami sebou - Bez tlaku na to, abyste se na sociálních sítích prezentovali jako neustále šťastní a úspěšní, objevíte autentičnost. Najdete sebe a svůj vlastní styl, a to bez toho, abyste museli sledovat nejnovější trendy na TikToku.

9. Nečekané přátelství - Když nebudete pořád zahleděni do svých telefonů, zjistíte, že se s vámi chtějí bavit i ti lidé v autobuse, ve frontě na kávu, nebo dokonce ten starý soused, co má nejlepší historky z války. Tyto interakce mohou být mnohem cennější než stovky „přátel“ online.

10. Důvěra ve vlastní paměť - Vzpomínáte na doby, kdy jsme si pamatovali telefonní čísla? Ano, to byly časy. Bez sociálních médií si začnete pamatovat důležité věci, jako jsou narozeniny, výročí a dokonce i to, kde jste zaparkovali auto, protože váš mozek už nebude zahlcen nepotřebnými informacemi o tom, kdo co jedl k snídani. A to je věc, na kterou se skutečně vyplatí vzpomínat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz