Článek
Všichni to znáte - přijdete domů a tam už je hladová část vaší rodiny a ptá se, co je k jídlu. Protože vařit večer na druhý den je stejně únavné, jako vařit po příchodu z práce. Nastoupily proto vajíčka smažená, rychlá omeletka , ohřátí něčeho koupeného, což se málokdy potkalo s úspěchem, obzvlášť bylo-li to často opakované. Už zase? Ozývalo se od stolu a já měla chuť je nechat hlady. A pak jsem se do toho pustila a naučila se fígly mojí maminky, která je měla ze své kuchařky a vylepšovala jídlo k dokonalosti.
Dnes začneme rajskou omáčkou a karbanátky. To jediné si připravím večer. Směs na karbanátky a dám je do lednice. Po příchodu z práce postavím vodu na těstoviny, nejlépe kolínka, nakrájím jednu cibulku a osmažím v kastrůlku, přidám láhev jednoho kečupu, doleju stejný obsah láhve vody, nechám provařit, přidám cukr tak dvě lžíce, na špetku nože mleté skořice a je hotová rajská omáčka, mezi uvařením rajské postavím pánev a na oleji usmažím karbanátky a je hotovo. Než se členové rodiny umyjí, sednou ke stolu, pochutnávají si na výborné rajské omáčce.
Ingredience:
Kolínka
Cibulka
Olej na smažení
Láhev kečupu jemného
Cukr dle potřeby
špetka mleté skořice
Směs na karbanátky
Víc jak 30 minut to při dobré organizaci netrvá.
Příště popíšu svíčkovou, domácí ,taktéž za půl hodiny.