Hlavní obsah
Jídlo a pití

Oběd za půl hodiny a levně

Foto: Seznam.cz

Po příchodu z práce se mi málokdy chce stát u plotny a vařit. Pak jsem se během let naučila rychlovky, které nám všem chutnaly .

Článek

Všichni to znáte - přijdete domů a tam už je hladová část vaší rodiny a ptá se, co je k jídlu. Protože vařit večer na druhý den je stejně únavné, jako vařit po příchodu z práce. Nastoupily proto vajíčka smažená, rychlá omeletka , ohřátí něčeho koupeného, což se málokdy potkalo s úspěchem, obzvlášť bylo-li to často opakované. Už zase? Ozývalo se od stolu a já měla chuť je nechat hlady. A pak jsem se do toho pustila a naučila se fígly mojí maminky, která je měla ze své kuchařky a vylepšovala jídlo k dokonalosti.

Dnes začneme rajskou omáčkou a karbanátky. To jediné si připravím večer. Směs na karbanátky a dám je do lednice. Po příchodu z práce postavím vodu na těstoviny, nejlépe kolínka, nakrájím jednu cibulku a osmažím v kastrůlku, přidám láhev jednoho kečupu, doleju stejný obsah láhve vody, nechám provařit, přidám cukr tak dvě lžíce, na špetku nože mleté skořice a je hotová rajská omáčka, mezi uvařením rajské postavím pánev a na oleji usmažím karbanátky a je hotovo. Než se členové rodiny umyjí, sednou ke stolu, pochutnávají si na výborné rajské omáčce.

Ingredience:

Kolínka

Cibulka

Olej na smažení

Láhev kečupu jemného

Cukr dle potřeby

špetka mleté skořice

Směs na karbanátky

Víc jak 30 minut to při dobré organizaci netrvá.

Příště popíšu svíčkovou, domácí ,taktéž za půl hodiny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz