Hlavní obsah
Jídlo a pití

Oběd za půl hodiny a levně

Tohle vaření zvládne i každý muž, který je sám a nebo se chce blýsknout před rodinou. ZKUSTE TO

Článek

Večer si připravíme směs na karbanátky. Pak po příchodu z práce všechny ingredience.

Cibuli 1 ks

Mrkev, petržel, celer

Muškátový květ

Nastrouhanou citronovou kůru

Pepř

Nové koření

Bobkový list

Tymián

Olej, trocha mouky a smetana, ocet a cukr

Koupené noky

Hovězí bujón

Nejdříve dáme na plech karbanátky, které jsme si připravili předešlý večer, podlijeme troškou vody a v troubě upečeme při 200 stupních půl hodinky. Pak si do hrnce asi dvoulitrového dáme trochu oleje, nasypeme nakrájenou cibuli a mraženou zeleninu pod svíčkovou, mrkev, petržel, celer, nastrouháme citronovou kůru z půl citronu, přidáme pepř, nové koření, 6 kuliček, 2 bobkové listy, trošku tymiánu a vše osmažíme dozlatova. Přilijeme 1 litr vody, přidáme 2 kostky bujónu a necháme 15 minut povařit. V této době dáme vařit vodu na noky. kterou dle potřeby osolíme. Do vařící vody nasypeme noky a když vyplavou na povrch scedíme je. Pokračujeme u svíčkové. Vyndáme bobkový list a nové koření, které plave na povrchu, rozmixujeme vše v hrnci, rozkvedláme lžíci hladké mouky s vodou v hrnečku a nalijeme do omáčky, potom přidáme smetanu a odstavíme z plotny. Dochutíme octem, cukrem a podáváme. Zaručuji úspěch u celé rodiny. Mňam.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz