Článek
Večer si připravíme směs na karbanátky. Pak po příchodu z práce všechny ingredience.
Cibuli 1 ks
Mrkev, petržel, celer
Muškátový květ
Nastrouhanou citronovou kůru
Pepř
Nové koření
Bobkový list
Tymián
Olej, trocha mouky a smetana, ocet a cukr
Koupené noky
Hovězí bujón
Nejdříve dáme na plech karbanátky, které jsme si připravili předešlý večer, podlijeme troškou vody a v troubě upečeme při 200 stupních půl hodinky. Pak si do hrnce asi dvoulitrového dáme trochu oleje, nasypeme nakrájenou cibuli a mraženou zeleninu pod svíčkovou, mrkev, petržel, celer, nastrouháme citronovou kůru z půl citronu, přidáme pepř, nové koření, 6 kuliček, 2 bobkové listy, trošku tymiánu a vše osmažíme dozlatova. Přilijeme 1 litr vody, přidáme 2 kostky bujónu a necháme 15 minut povařit. V této době dáme vařit vodu na noky. kterou dle potřeby osolíme. Do vařící vody nasypeme noky a když vyplavou na povrch scedíme je. Pokračujeme u svíčkové. Vyndáme bobkový list a nové koření, které plave na povrchu, rozmixujeme vše v hrnci, rozkvedláme lžíci hladké mouky s vodou v hrnečku a nalijeme do omáčky, potom přidáme smetanu a odstavíme z plotny. Dochutíme octem, cukrem a podáváme. Zaručuji úspěch u celé rodiny. Mňam.