Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: V sobotu se rozhodne o finalistech. Před branami finále by měl skončit kajakář Hradilek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Dvoracek / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Už v sobotu 9. 12. nás čeká další díl oblíbené taneční soutěže StarDance, kde se v boji o finále utkají poslední čtyři soutěžní páry. Pokud to bude ale skutečně o tanci, tak do finále nepostoupí kajakář Vavřinec Hradilek se svojí partnerkou.

Článek

StarDance je pořad plný zvratů a nečekaných rozhodnutí. Odborná porota zde má pouze poradní názor a může páru přidělit maximálně deset bodů za každého člena poroty, o postupu páru však nerozhoduje. Rozhodnutí je totiž v rukou diváků, kteří pomocí SMS zpráv hlasují pro své favority. Jenže lidé se často nerozhodují na základě tanečních výkonů jednotlivých párů, ale upřednostňují sympatie, které k daným celebritám a jejich protějškům cítí. O tom jsme se ostatně přesvědčili již v předchozích řadách pořadu, stejně tak i v řadě letošní, kde netančící Josef Maršálek postoupil až do pětice nejlepších tanečních párů a nechal za sebou některé z velkých favoritů soutěže.

A právě na divácích bude i v tuto sobotu rozhodnutí, jaké tři páry postoupí do finálového večera, který na televizních obrazovkách uvidíme přesně za týden. Pokud by se rozhodovalo pouze na základě tanečních dovedností a tanečních výkonů soutěžících, je finálová trojka jasná. V první řadě si místo ve finále zaslouží Eva Adamczyková se svým partnerem Jakubem Mazůchem. Eva ze sebe v každém tanci vydává naprosté maximum, je akční a plná energie. Jejich choreografie jsou často doprovázené příběhem, takže musí snowboardistka prokazovat i herecké vlohy, v čemž ani jedenkrát nezklamala.

Jasnými finalisty jsou i Iva KubelkováMartin Prágr. Iva Kubelková je ve svém věku stále nádherná a fyzickou kondicí strčí do kapsy i některé třicátníky. Navíc je na ni při tanci krásný pohled. Vypadá totiž jako profesionální tanečnice a její držení těla je naprosto úchvatné. Její dlouhé nohy a ruce, se kterými předvádí při tanci doslova umění, dodávají jejich společným vystoupením něco, co jiné páry nemají.

Velkým překvapením této řady StarDance je pak Darija Pavlovičová, která jako by v posledních kolech vstala z popela. Ve svých 22 letech dokázala něco, co se nikomu jinému v této řadě nepovedlo. Z nenápadného outsidera se během několika týdnů vypracovala až na favoritku soutěže. Její výkony spolu s Dominikem Vodičkou jsou strhující, mají příběh a berou za srdce. Tímto svým přerodem, transformací a tvrdou dřinou, kterou přípravě věnuje, si jistě získala velké množství fanoušků.

Všechny tři páry jsou svými výkony srovnatelné. I když jsou ale všichni naprosto brilantní, drobné nedostatky jsou samozřejmostí. Přeci jen se jedná o soutěžící ze šoubyznysu. Nikdo z nich nikdy profesionální tanec nedělal. Takže pokud do velkého finále postoupí tyto tři páry, bude to velká bitva.

Jediným párem, který by měl skončit před branami finále, je Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Jejich taneční výkony sice nejsou vyloženě špatné a obsahují i množství efektních zvedaček, které si Vavřinec Hradilek vzhledem ke své muskulatuře může dovolit, ale často obsahují chyby. Navíc na páru není vidět žádný posun. Po celou dobu soutěže je Hradilek na stejné úrovni a zlepšení je v nedohlednu.

Doufejme tak, že diváci skutečně rozhodnou na základě tanečních výkonů. Pouze v takovém případě nás totiž čeká neuvěřitelně silné finále nabité skvělými výkony a napětím.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz