Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Vypadl Richard Krajčo oprávněně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Marek Eben vyřkl verdikt a sálem se rozhostilo ticho. Asi málokdo čekal, že vypadne Richard Krajčo. Ale stalo se. Na sociálních sítích se okamžitě spustila vlna kritiky, údivu a obviňování.

Článek

Hned v úvodu bych rád vyjádřil svůj názor. Ano, Richard Krajčo vypadl oprávněně! Proč? Rozhodli tak hlasující diváci.

Nepopírám, že i mě verdikt velmi překvapil. Očekával jsem sice, že nejhůře tančící, cukrář Josef Maršálek v soutěži zůstane, ale nemyslel jsem si rozhodně, že vypadne Richard Krajčo, dle mnohých jeden z favoritů soutěže. Maršálek v soutěži nezůstal proto, že peče ostatním soutěžícím a televiznímu štábu každý týden dobroty, jak někdo tvrdí, ale prostě, že ho podrželi hlasující diváci u obrazovek. Ostatně není to nic nového. Takových případů bylo v minulosti více. Nejvýraznějším byl asi stand up komik Lukáš Pavlásek, který tančil výrazně hůře než Maršálek. Přesto v soutěži stále zůstával, i když už možná ani nechtěl a rád by si byl býval už oddechl. Ale v soutěži ho dlouho drželi hlasující diváci a vypadávaly lépe tančící celebrity.

Rozhoduje prostě obliba. Sympatie diváků. StarDance je především zábavná show. Až potom soutěž. Kdyby to byla v první řadě soutěž, musel by být výběr celebrit jiný. S menšími rozdíly. Nemohli by soutěži třeba 64letý David Prachař či 60letá Ivana Chýlková proti o čtyřicet let mladším. Nebo lidé s taneční průpravou, kterou mají díky své profesi, třeba herci, oproti netančícím lidem z jiných neuměleckých profesí. To by v čistě taneční soutěži rozhodně nešlo.

Richard Krajčo vypadl a většinu to překvapilo. Dle bookmakerů byl Krajčo považován za jednoho z favoritů. Očekávalo se, že populární zpěvák s početným fan clubem půjde v soutěži daleko. Nešel. Asi to překvapilo i Krajča samotného. Určitě to musela být trošku rána pro jeho ego. Je přece jen zvyklý na velkou přízeň fanoušků. Navíc netančil rozhodně špatně. Tohle ho muselo zaskočit. Ale nutno říct, že se s tím vypořádal v přímém televizním přenosu se ctí, noblesou a nadhledem.

Kritika vypadnutí Krajča a spekulace nad tím, že je to nespravedlivé, nedává smysl. Pravidla soutěže jsou daná. Nerozhoduje porota. Rozhodují především diváci a většina hlasujících prostě rozhodla takto. Pokud rozhodnutí někoho pobuřuje a nehlasoval, je to stejné, jako když někdo kritizuje výsledek voleb a sám k volbám nechodí. Ten, kdo hlasoval a nelíbí se mu vypadnutí Richarda Krajča se prostě musí smířit s faktem, že většina hlasujících měla jiný názor.

StarDance je prostě především zábavná show. Jako takou je potřeba ji brát. Ano, je to také soutěž. Aby nebyla nekonečná, musí z ní každý týden jeden pár chtě nechtě vypadnout. Rozhodují sympatie. Spravedlnost, ale ani korupci ve StarDance nehledejme. Nejcennější na StarDance je, že to je pozitivní, přitom kultivovaná, zábava. Noblesní zábavný pořad. Bez negativních emocí, které vidíme v jiných soutěžích a různých reality show. Bavme se StarDance dál. A koho to sledovat nebaví, má spoustu jiných možností, jak příjemně trávit sobotní večer.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz