Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance je soutěž, kde rozhodují sympatie před talentem. Otázkou je, zda skutečně rozhodují diváci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká televize/Veřejně dostupné foto

StarDance odstartovala v polovině října. Od té doby tato soutěž mezi diváky budí velmi rozporuplné reakce. Proč tomu tak je?

Článek

Taneční soutěž StarDance v televizi běží teprve měsíc a už stihla televizní diváky rozdělit na dva tábory. Jedni jsou nadšení z toho, jak celá soutěž probíhá, případně z toho, že se jejich favorité stále drží v předních příčkách. Druzí nesouhlasí s tím, jak to celé probíhá. Především jim vadí to, že v soutěži zůstávají lidé, kteří o tanci nevědění ani slovo před těmi, kteří jsou pohybově nadaní a mohli něco dokázat.

Rozhodují sami diváci

Největším paradoxem je však fakt, že o tom, kdo postoupí rozhodují právě diváci, kteří si následně stěžují na sociálních sítích a diskutují o tom, že se jim výsledky soutěže nelíbí. Nejvíce ale hudrují ti, kteří neposlali ani jeden hlas, veřejně se tím chlubí a diví se, že to dopadlo tak, jak oni nechtěli. Všichni by si ale měli uvědomit, že taneční soutěž je pouze v jejich režii a kolik hlasů pošlou, tolik jich soutěžící dostanou. Nikdo jiný to neovlivní, nebo snad ano?

Podle některých komentářů, které se na sociální síti objevily, jsou prý výsledky soutěže už dopředu dané a hlasy diváků jsou zbytečné. Jedna fanynka na Instagramu České televize napsala, že minulý týden v sobotu, kdy další díl soutěže vůbec nebyl odvysílán, byly na webu ČT zveřejněny výsledky o tom, že vypadla Ivana Chýlková a Jan Tománek. Tento pár v neděli skutečně vypadl, ale někteří  24 hodin dopředu věděli, že to tak dopadne. Jak to tedy je? Jsou hlasy diváků opravdu tak podstatné, nebo jsou karty dopředu položeny a soutěž jen na oko vypadá jako napínavá show?

Sympatie jsou klíčové

Ať už rozhoduje kdokoliv, je třeba si uvědomit, že v této soutěži nerozhoduje talent a nadání, ale především sympatie. Pokud máte někoho rádi, fandíte mu, je vám vcelku jedno, jak dotyčná osoba tančí. Je pro vás klíčové, aby se v soutěži udržela co nejdéle a proto budete posílat tolik hlasů, kolik jen půjde. Jakmile vám někdo nesedí, na jeho chvilku slávy se nedíváte, raději odejdete na toaletu a vrátíte se až v moment, kdy dotyčná osoba přestane tancovat.

Co dalšího může rozhodovat, jsou i komentáře poroty. Každý z nás si jistě všiml toho, jak porota někoho záměrně dlouho chválí nebo naopak kritizuje. Zároveň to pak diváky vyzývá k tomu, aby posílali své hlasy a rozhodli o tom, kdo do dalšího večera taneční soutěže postoupí. Jenže i zde nastává otázka, zda jsou hlasy diváků skutečně tak důležité, nebo má stále prioritu to, co říká porota a jaké body soutěžícím přiřadí.

Když se vám to nelíbí, tak se nedívejte

Co je možná dobré podotknout na závěr. Pokud se vám tato soutěž nelíbí, tak se na ní nedívejte. Čemu si pomůžete, když na sociálních sítích budete šířit nenávistné komentáře, budete urážet druhé osoby jen proto, že vypadl váš favorit, nebo budete hanit celou show. Každý má sice právo říci svůj názor, ale kritizovat něco, na co se nedívám jen proto, že jsem se právě rozhodl, to mi přijde naprosto zbytečné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz