Článek
All inclusive dovolená má své výhody. Člověk má pod palcem útratu za jídlo a pití, protože vše si už v hotelu předplatil v ceně zájezdu. Dalším benefitem je téměř nonstop příděl jídel nebo nápojů. Jistotou je i bohatý výběr, kdy lze vybírat nejenom z menu, ale i očima. A nabrat si, co hrdlo ráčí. A tady přichází kámen úrazu.
Jídlo se opakuje
Byl jsem na all inclusive dovolené, vrátil se domů a po týdnu ze zvědavosti rozklikl recenze hotelu. A nestačil jsem se divit. Několik nespokojených jedinců, co byli na dovče ve stejném termínu, nebyli spokojeni s jídlem. Prý se pořád opakovalo a po pár dnech už nebylo z čeho vybrat. Kde je chyba? V hotelu, nebo u nich?
Jak jíst na all inclusive?
Člověk by si pomyslel, že základní poučkou na all inclusive dovolené je jíst do polosyta, pít do polopita. Ale ono je to úplně jinak. Není třeba poučovat Čechy o tom, že si mají na talíř nandat jenom tolik, kolik snědí. Je třeba je poučit o tom, co si mají konkrétně nandat.
Jak to reálně vypadá?
Stačí se rozhlédnout kolem sebe, na talíře ostatních lidí a člověk se nestačí divit. Tři druhy masa, k tomu brambory, hranolky, trocha rýže a zelenina. Nechybí talíř se zákusky, kde se nachází třeba 6 různých druhů. No, jak tohle může dopadnout? Prvním rizikem budou žaludeční potíže, protože to hodně připomíná pejska a kočičku, jak vařili dort.
A druhý problém vznikne za několik dní. Najednou se jim jídlo bude opakovat, protože když si z toho ohromného výběru dají na talíř úplně vše, je jasné, že se jim to bude točit stále dokola. Neexistuje na světě tolik druhů mas, příloh a zeleniny, aby se dal pokrýt každý den v týdnu něčím jiným.
Jak je to správně?
Klidně si dejte plný talíř, ale dejte si to, na co máte chuť. Že je k dispozici kuřecí, krůtí, hovězí, vepřové a jehněčí přece neznamená, že si musíte dát vše najednou. Dejte si to, co vás láká, na co máte aktuálně chutě. Stejně tak je to s přílohou, nebo dezertem. V restauraci si přece z menu také objednáte to, co vás zaujalo nejvíce. Také si od všech jídel neobjednáte malou degustační porci na jeden talíř, nebo ano?
Garantuji vám, že s tímhle přístupem se nejenom dobře najíte, ale také se vám nikdy nestane, že byste museli říct, že se jídla opakovala. Nebo jak to děláte doma, vybrakujete celou ledničku, ze všeho si odkousnete a za pár dní hořekujete nad tím, jak se vám jídla doma opakují? Asi ne, že?