Hlavní obsah
Názory a úvahy

Reklamy v televizi nechceme. A platit víc už vůbec ne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Člověk by čekal, že když už za televizi platí, bude ji mít bez reklam. Ale kdeže. Někdy je nesmí ani přetáčet.

Článek

Televize – dneska už samozřejmá součást domovů. U někoho běží skoro nonstop, jiný ji zapíná maximálně na pár hodin týdně. Faktem ale je, že s televizí souvisí i výdaje. Nejenom za elektřinu, ať je v provozu, nebo ve stand-by režimu. Je tu i nutnost platit za televizní kanály. Povinně je to v případě veřejnoprávní televize, bez ohledu na to, zda ji sledujeme, nebo ne. Dobrovolné jsou poté služby různých kabelových, satelitních, nebo internetových televizí. Tady povinnost plateb není, protože jako alternativa se nabízí bezplatné pozemní vysílání DVB-T2.

Bez reklam?

Člověk by čekal, že když už platí za to, že bude sledovat konkrétní televizní kanály, bude se moci vyhnout reklamám. Čekal by, že když za nějakou službu platí, bude z toho mít alespoň nějaký benefit. V případě veřejnoprávní televize není žádný, u kabelovek, internetových nebo satelitních televizí je to alespoň možnost lepší kvality, nebo zpětného sledování.

Ale aby byly pořady bez reklam, to bohužel. A co víc, problémem může být i přetáčení reklam. A i když funguje, stejně je to k něčemu jenom při zpětném shlédnutí. V živém vysílání jaksi nelze posunout si reklamu a pokračovat ve sledování. Takže smůla.

Platit víc?

Řešení? Ano, jedno existuje. Platit víc. Reklamy na televizních kanálech jsou pochopitelně zdrojem peněz. Peníze jsou potom potřeba k výrobě pořadů, nebo kupování práv na filmy a seriály. Když budeme schopni konkrétnímu televiznímu kanálu nahradit příjmy z reklam svými poplatky, můžeme konečně sledovat jen to, co chceme. Co nás zajímá.

Ale nemyslím si, že by to bylo pár desetikorun. A žádné mastné poplatky za to, abych se de facto mohl dívat na televizi, zase platit nehodlám. Už teď mi přijdou stokoruny měsíčně jako celkem vysoké částky, zvlášť když tak často naše TV zase zapnutá není.

No, a potom je tu ještě jedna varianta. Naučit se bez televize žít. Na sportovní přenos jít do hospody, nějaký zajímavý seriál si pustit na počítači a na zeď pověsit, místo té zpropadené bedny, nějaký pěkný obraz.

Anketa

Máte doma televizi?
Ano, máme
72,5 %
Ne, nemáme
27,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 51 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz