Hlavní obsah
Hry

Hra Kingdom Come: Deliverance II - shrňme si to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Snímek z traileru hry

Jindra na koni

Posledních pár dní jsem se intenzivně věnovala všem dostupným informacím, které byly zveřejněné ohledně pokračování české populární hry Kingdom Come: Deliverance II. V tomto článku si společně shrneme, co zatím můžeme vědět.

Článek

Každý zapálenec do příběhových videoher už určitě slyšel o oficiálním potvrzení přímého pokračování hry KCD, které bylo oznámeno dne 18. 4. v 20:00. Já jsem nebyla výjimkou a jednoznačně jsem velice mile překvapena, že se na to naši chlapci z Warhorse studia nevykašlali!

Vývojářský tým již netvoří 100 lidí, jako tomu bylo dříve, ale necelých 250, což je opravdu velký rozdíl. Předpokládáme tedy, že se toto množství párů rukou také podepíše na zpracování a dojmu ze hry. Datum vydání nebyl zatím přesně stanoven, ale bylo jasně určeno, že to bude koncem tohoto roku. Tak doufejme, že si to nikdo nerozmyslí.

Podrobně jsem sledovala jednotlivá videa, rozhovory a rozbory traileru. Určitě se toho ještě spoustu dozvíme v průběhu měsíců. Pojďme si teď ale shrnout, co vlastně zatím víme a o čem se spekuluje.

  • Období - druhý díl naší oblíbené hry by se měl (minimálně na začátku) odehrávat asi dva dny po skočení děje z první části. Bylo naznačeno, že si ale Jindra bude muset projít drsným obdobím, aby ztratil již získané itemy z prvního dílu. Přeci jen by bylo poněkud trapné, abychom na začátku dvojky měli už všechny schopnosti vymaxované a nejlepší brnění, no ne? Tím se dostáváme ke spekulci, že se na začátku hry děj po kratším hraní, popřípadě cut-scéně posune o 12 let dopředu. Proč zrovna o tolik? Jindra v traileru vypadá výrazně starší a zároveň se přeci jen v roce 1415 (hra začíná v roce 1403) stala jistá důležitá událost v husitském období, která by této teorii nasvědčovala (modří už vědí).
  • Lokalita - není žádným tajemstvím, že se děj hry bude odehrávat v oblasti Kutné hory a Českého ráje v okolí hradu Trosky. Již víme, že mapa z prvního dílu byla opravdu obsáhlá, ale že by nyní byla velká aspoň 87 km, což je vzdálenost mezi již zmíněnými lokalitami? Nikoliv. V druhém díle se totiž dočkáme hned dvou map, mezi kterými budeme jednou, nebo vícekrát cestovat. Neznamená to ale, že jedna (tedy Český ráj) bude přírodní mapa a Kutná hora bude městská. Obě mapy budou obdobné, jako tomu bylo v prvním díle, tedy plné tvrzí. Dominami ovšem budou již zmiňovaná dvě známá místa.
Foto: Snímek z traileru hry

Do boje!

  • Postavy - dopředu vás musím zklamat, že zatím nejsou žádné zmínky o účasti Terezy. Je možné, že se jedná o překvapení a nebo prostě herečka nechtěla na druhém díle již spolupracovat. V každém případě se dočkáme charismatického chlípníka pana Ptáčka v plném nasazení, v příběhu se vyskytne i všemi milovaný Bohuta a nebude chybět ani nenáviděný Ištván Tóth. Vylepšením oproti jedničce jsou reakce okolních postav na váš aktuální stav ve hře, které budou více interagovat jak s vámi, tak i s ostatními. Děti se opět z důvodu náročné realizace ve hře neobjeví. O počtu aktů v průběhu děje zatím žádné informace zveřejněné nejsou.
Foto: Snímek z traileru hry

Tohle není Tereza!

  • Boj - originální způsob boje z jedničky se objeví i v druhém díle hry. Měl by být ale přehlednější a jednodušší pro běžné hráče. Místo doposud známé pěticípé hvězdy, která určuje stranu úderu bude zkrouhnuto na čtyři, kvůli přehlednosti a čistšímu výběru směru. Zároveň se v pokračování dočkáme více bitev! Skvělou zprávou jsou také nově přidané zbraně, mezi které patří kuše a píšťaly (první palné zbraně), které jsou údajně stejně komplikované a nepraktické, jako opravdu v té době byly (kouř, hluk, zdlouhavé nabíjení). Ale prý to stojí za to!
  • Zvuk - na doprovodné hudbě, která značně ovlivňuje zážitek ze hry se opět podílí úžasný pan Valta. Co se dabingu týče, měl by být v české podobě dostupný hned s vydáním hry. Jiný scénář bychom podruhé už nejspíše nerozdejchali. Bohužel je nemilou zprávou to, že Jindru nebude dabovat Richard Wágner, jako tomu bylo v prvním díle, což nás mrzí.

Hra by nám celkově měla nabídnout delší dějovou linku a možnosti většího osobnostního projevu (Jindra prý opravdu umí být moc hodný zlý muž.) Bylo naznačeno, že ve hře bude možné ocejchování za neposlušné chování, které bude mít další dopad na vývoj děje. Pokud jste si článek přečetli až sem, mám pro vás tajnou bonusovou informaci a to tu, že do hry budou přidány kočky!

V tuhle chvíli kladu sama sobě otázku: Dočkám se už konečně objednávání piva u stolu?!

Zdroje:

https://www.youtube.com/watch?v=X9h4GKyR9U0

https://www.youtube.com/watch?v=WxfqjQhKrlw

https://www.youtube.com/watch?v=wMZFM6JC47Q

https://www.youtube.com/watch?v=Wrx_dFkNS9Q

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz