Hlavní obsah
Umění a zábava

Film Iveta: Nepochopitelná kritika aneb „oko z kašparovy krávy“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Tohle nechápu - tragické výkony herců, žádnou podobu s Ivetou nevidím, představitelka se nepovedla. Hrůza, špatně udělané paruky, které bily do očí. Zpracování příběhu podprůměrné, podceněný scénář.

Článek

Co všechno jsou schopní ti, kteří si libují v kritice, vymyslet. Moje nepochopení ovšem připouští dvě varianty. Buďto si diváci zapomněli nasadit brýle, anebo trpí syndromem generálů po boji, kteří by vše dovedli udělat lépe, a mají potřebu alespoň nějakou chybu vyšťourat.

Nezatracuji kritiku, když je věcná, trefná, někdy může pomáhat. Ale musí dávat smysl a obsahovat alespoň trochu kompetence a potažmo i citu. Ale nebudu kritizovat to, čemu nerozumím.

Pochvalné názory převažují

Ještě, že tak. Většina lidí však nešetřila chválou a nadšením. Ztotožňuji se s pochvalnou rétorikou, jako je poetičnost seriálu, který zaujal a kopíroval začátky kariéry mladé dívky, která se stala téměř ze dne na den hvězdou, kterou si v duši přála být.

Oceňuji herecký výkon Aničky Fialové, která roli Ivety bravurně ztvárnila a předvedla její křehkost, plachost i trochu naivity, a k tomu přidala hudební nadání, a stejně skvělý výkon Miroslava Hanuše a Aleny Mihulové, coby rodičů. Role otce Ivety je dominantnější, a tak ji také s patřičnou razancí zahrál. Opravdu nádherný výkon, tak jak to herec Hanuš dovede.

Snad musí každý soudný člověk pochopit, že je nesmírně těžké najít herce, kteří jsou identičtí, a s přesností emočně vyjádří naturel postavy, kterou hrají. To snad ani možné není. Vy herci, kteří jste obor vystudovali, máte letité zkušenosti a získali jste tím značnou profesionalitu, byli jste vybráni ti nejlepší z nejlepších, typově odpovídající vzhledem, gestikulací a mimikou napodobit postavu, mnozí navíc výborní zpěváci se schopností se ztotožnit s interpretem, kolik času musíte věnovat nácviku role… jděte všichni do háje! Podle kritiků jste neumělci a neprofesionální, potažmo i režisér, scénárista.

Vzpomínky na popovou hvězdu, kdy vavříny slávy, ale i její eskapády utichly, a staly se jen nostalgií i soucitu, plynou již celé desetiletí. Co se tehdy stalo, že Iveta Barošová se rozhodla ukončit svůj život skokem pod vlak? To neví nikdo, snad ani její rodina.

To věděla jen ona sama. A národ, který ji měl většinově rád, se to už nikdy nedozví. Proto vše, co o profesním i soukromém životě slavné zpěvačky minisérie Iveta přináší, s velkým nadšením diváci přivítali. Hlavní role Anny Fialové, coby Ivety Bartošové, byla podle mého úsudku grandiózní, a další hvězdné obsazení herců zajišťovalo velký úspěch této minisérie. Jen tak dál, těším se na pokračování příběhu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz